5 идеи за есенна декорация

Публикувано на 09/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 09/11/2020 | Видяно 2 485 пъти

Красотата на есента може да ни вдъхнови да внесем промени в дома си. Само с леки трансформации може да поканим цялата красива палитра от цветове и да внесем страхотен уют във всяко помещение. Днес сме ви приготвили 5 чудесни идеи, които всеки може да изпълни. Предложенията освен, че са изключително бюджетни, няма да ви отнемат много време за изработването им. Но пък ще внесат неподражаем чар и акцент в дома ви! Идеите от нас, реализирането оставаме на вас. Запретвайте ръкави!


Тиквено царство

Тиквата е абсолютен символ на есента. Освен че е изключително вкусна и подходяща за приготвяне на всякакви апетитни ястия, тя може да се използва и за декорация на всяко едно помещение. В търговската мрежа може да намерите тикви с най-различни форми и цветове. Но едно е сигурно – няма по-лесен начин да дадете щипка есенно настроение в дома си. Ето някои алтернативи как да я използвате по най-добрия начин:

  • Като част от декорация за трапезата. Поставете няколко малки тикви на масата. По този начин за доста дълго време ще имате идеални аксесоари, които да ви напомнят за есента.
  • На вратата на дома. Така ще имате прекрасен акцент веднага, щом пристъпите прага на дома си.
  • Ако сте сръчна натура, винаги може да направите нещо още по-изискано и стилно за вашия дом с помощта на тиква. Вариантите за изключително много – издълбана, добре почистена и декорирана с изкуствени цветя или оцветена с подходящи акрилни боички. Стига въображението ви да работи на пълни обороти, няма сила, която да ви попречи да сътворите красив тиквен акцент в дома.

Вижте още: 3 хитри творчески идеи с тиква, които си струва да опитате тази есен!


Листа във ваза

Ако решите да подминете това предложение с лека ръка, то със сигурност ще допуснете огромна грешка. Няма нищо по-красиво от естествена декорация, която да трансформира дома ви и да бъде чудесна компания за любимата ви книга и чаша чай. Есенната палитра е навсякъде около нас – в близкия парк, в двора или в предблоковото пространство. Листата бързо и изящно променят своите багри и ласкаво напомнят, че есента е тук. Възползвайте се от тях, докато все още имате възможност. Защото съвсем скоро студените вечери и първите снегове ще ни отнемат това право.

  • Набавете си подходяща ваза. Съветваме ви да бъде по-висока, за да бъде декорацията ви по-красива и пищна.
  • Сипете достатъчно вода. Добавете към нея чаена лъжичка захар и няколко капки лимон. Това ще ви спести ежедневната смяна на водата и неизбежното загниване на стъблата на клонките.
  • Откъснете няколко клонки с жълти, оранжеви, кафяви или червени листа и ги поставете във вазата.
  • Радвайте се на малкото есенно кътче в дома си.
  • Този вид декорация ще издържи доста дълго време. Дори и листата на започнат да съхнат, те ще бъдат много красиви във всякакви форми и състояния. Така съвсем спокойно ще може директно да ги замените с коледна украса в средата на декември.


Сухи растения

Едва ли не сте забелязали, че полята ни са пълни с всякакви житни култури в жълти и кафяви цветове. Е, ако не се обърнали внимание, време е да ги погледнете в други очи. Те могат да бъдат идеално средство за декорация на вашия дом. Единственото, което се изисква от вас е да наберете малко от тях и да ги аранжирате по подходящ начин. Бурените за едни, могат да бъдат истинско бижу за други.

  • Намерете място, богато на изсъхнали растения (понякога дори и тръните могат да свършат чудесна работа). Наберете достатъчно количество от тях.
  • Сложете ги в подходящ съд. Хубавата новина е, че няма да имате дори нужда от вода, защото те по-сухи няма как да станат.
  • Изберете място, където да красят дома ви.
  • Много добре стоят на маса, секция или перваз. Изборът е изцяло ваш.


Одеяло с есенна гама

С един куршум – два заека: едновременно ще имате стилна декорация и топла прегръдка, осигурена само от едно одеяло. Кой е казал, че пухкавите одеяла трябва да стоят в раклата и да не се виждат? Ще бъде направо непростимо да имате възможността да внесете малко есенен чар в дома си и да не го използвате.

  • Заложете на меки одеяла в топлите нюанси на есента – жълто, оранжево, бежово, кафяво. Всички те чудесно ще паснат на интериора в дома ви.
  • Кажете „Сбогом“ на сгънатите одеяла. Небрежно ги поставете на дивана, табуретката или фотьойла.
  • Ако комбинирате този метод на декорация в друг, крайният резултата ще бъде невероятен.


Ароматни свещи

Да, свещите са универсално средство за декорация, подходящи за всеки сезон. И есента не е изключение.

  • Малки, големи, в буркани, свещници или чаши – всички те могат да променят атмосферата в дома за отрицателно време.
  • И все пак, ако искате да бъдат в синхрон с есента навън, то най-добре да изберете свещ в червена, жълта или бежова гама, с аромат на канела или ябълка.

Успяхме ли да спечелим вниманието ви и да дадем начален старт на мисията по есенна трансформация на дома? Избрахте ли си идея или ще комбинирате всички? Не е трудно, изисква се единствено желание. Защото не само Коледа има нужда от украса. Важно е уютът в дома ни да бъде през всички 12 месеца и да се чувстваме добре там, където живеем! Нека си подарим наслада за душата и мигове на семейно щастие по всяко време на годината!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта