"Майсторите говорят" с Асен Димитров

Публикувано на 24/11/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 25/11/2016 | Видяно 13 825 пъти

Днес ви представяме един успешен изпълнител, който през юли месец на 2016 г. става активен член на MaistorPlus и започва да гради своята история и репутация в платформата. Асен Димитров изключително бързо успява да спечели нови клиенти и за по-малко от 4 месеца извършва 18 заявки през сайта. Сред тях са Остъкляване на балкон, Изолация на комин, Боядисване на магазин и други.

Запознайте се с предлаганите услуги от Асен Димитров в профила му. А какво разказва той за себе си и работата, която обича и върши с удоволствие вече 26 г., научете от самия него:

Представи се с няколко думи

Казвам се Асен Димитров и съм на 44 години. От 1989г. се занимавам със строителство. Имам дългогодишен опит зад гърба си. Харесвам и обичам работата си и смятам, че това мога и умея да правя най-добре.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

Професионалния си опит започнах в една строителна фирма преди много години. Харесва ми да помагам на хората, да виждам, че са доволни от работата ми, допада ми това, че ми гласуват доверие, но най-удовлетворен се чувствам, когато ме препоръчат на техни близки и познати. Завършил съм в Белгия курс за хидроизалация. Заимствал съм от тях модела на работа и се гордея с това, защото обучението ми помага да си изкарвам хляба.

Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Препоръчвам на клиентите да търсят качествен специалист, добър майстор, но да търсят и чисто човешката страна. В моята работа е много важно да си професионалист, но и да си добър човек. Голяма част от времето ми преминава в комуникация с хората. Съветвам ги, давам им предложения и решения, кое трябва да се направи и как реално ще е най-добре за тях. Ако не си допаднем чисто човешки, няма как да ме изберат да работят с мен и да ме допуснат в дома си.

Има ли сезонност в професията ти?

Смятам, че работа има през цялата година, но най-натоварено е през есента.


Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш

Участвал съм в изграждането на жилищен блок зад Парадайс Мол. Това, с което се гордея в случая е, че сме изградили нещо голямо от основи до покрив, истинско удовлетворение е за един професионалист да види нагледно резултата от труда си.

Надявам се в бъдеще да участвам в много други такива проекти.

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Мечтая си някой ден да участвам в изграждането на хидроизолация /покрив/ на голяма обществена сграда, защо не и такава с културно-историческо наследство.

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

Основното за мен е, че не спирам да работя и постоянно се интересувам от последните нововъдения, иновации, нови продукти, които навлизат на пазара. Старая се да посещавам курсове и семинари, когато имам възможност. Да се развивам постоянно е много важна част, за да бъда актуален, добър и търсен майстор. В крайна сметка живеем във време, в което човек не трябва да спира да се обучава и да прилага нови методи в работата си, за да му се случват нещата.

Имаш ли девиз, който следваш в работата, а и в живота?

Моят девиз е: Винаги напред!


Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Бих го посъветвал да има неизчерпаемо търпение, строителството го изисква в големи дози. Също така да мисли не само за работата си, но и за човешкия елемент срещу него - да не бърза с хората, да бъде внимателен и да обмисля какво те искат и как самият той да го постигне най-професионално.

Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Искам моите бъдещи клиенти да знаят, че разбирам от работата си и да ми се доверят, когато ме наемат.

След като аз се ангажирам, че мога да извърша даден ремонт, проект, това означава, че аз на 100% гарантирам, че мога да се справя. И не само това, означава също, че аз залагам моето име, а то е важно за мен и за професията ми, защото за нас, майсторите, името говори, то е нашата визитка. И искам да знаят, че като не мога да се справя с дадена задача по една или друга причина, не се залавям с нея.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Хавайските острови. Нека да отида и после ще ви разкажа защо...

Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш

Усмихвам се, когато знам, че съм ангажиран с работа.

Виж още: Разгледайте и други интервюта от рубриката "Майсторите говорят"



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта