Лесни начини да поддържате невероятен аромат вкъщи

Публикувано на 06/10/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 06/10/2023 | Видяно 821 пъти

 

Всяка къща има свой собствен аромат - понякога е добър, а понякога не. Създаването на ароматна атмосфера, която да накара дома ви да ухае приятно, означава да вземете предвид всички различни аромати, които проникват в пространството ви - от свещите и готвенето до домашния любимец и парфюма ви. Изчистете неприятните миризми и създайте уникален домашен аромат с тези експертни съвети.


Опитайте с аромат от печката

 

Чистият, свеж аромат на цитруси и цветя се създава лесно с няколко основни съставки, които се намират в хладилника или килера ви. Поставете смес от любимите си билки, подправки и вода в тенджера и оставете да къкри на котлона. Като смесите резени лимон, портокал и лайм с подправки като мента, лавандула или босилек, можете да направите къщата си да ухае страхотно с неща, които вече имате.

Есента е идеалното време да направите врящ съд с карамфил, канела, ябълка и други сезонни съкровища. Ароматите са органични, празнични и уютни. Дафиновите листа, розмаринът и цитрусовите плодове ухаят свежо през цялата година.


Прекарайте лимон през контейнера за боклук

 

Може и да не забелязвате миризмата от вашия контейнер за боклук, но дълготрайните миризми могат да бъдат неприятно посрещане за гостите. За щастие, има лесен начин да премахнете миризмата - и да накарате цялата си кухня да ухае добре в този процес. Докато тече студена вода, прекарайте цял нарязан лимон през контейнера за боклук, за да усетите свеж аромат, който ще проникне в цялата кухня.


Направете спрей за тъкани, който премахва миризмите от домашни любимци

Макар че миризмата на мокро куче или на котешка храна вече не привлича вниманието ви, премахването на миризмите на домашни любимци може да подобри цялостната миризма на дома ви (особено за гостите). Направете си нетоксичен елиминатор на миризми от домашни любимци, като използвате следните стъпки:

Измерете 1 супена лъжица сода за хляб в купа. Добавете 30 капки етерично масло от див портокал и разбъркайте с вилица. Сложете ароматната сода в бутилка с пулверизатор и добавете 2 чаши дестилирана вода. Разклатете. Напръскайте във въздуха или върху тъкани, за да премахнете миризмите.

Ако планирате промяна в интериорния дизайн, не се колебайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта