4 задължителни елемента за вашата спалня

Публикувано на 12/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 12/12/2019 | Видяно 1 649 пъти

Спалнята ви е едно от най-важните помещения в дома. Там прекарваме голяма част от дните си. В нея започваме и приключваме деня си. Това пространство вдъхва спокойствие. Модерната спалня е отражение на вашия стил и ви предлага всичко необходимо в края на деня. Обзавеждането на тази част от дома изисква внимание и обмисляне! Посъветвайте се с регистрираните в MaistorPlus интериорни дизайнери, те ще успеят да ви съдействат в трансформацията. Когато избирате интериора на спалнята си има няколко задължителни елемента, които не бива да пропускате да присъстват в помещението. Ето кои са те! 


Негово величество – матракът!

Може и да ви звучи налудничаво и невъзможно, но прекарваме около 1/3 от живота си в сън. Ето защо е изключително важно да изберете удобен матрак, който да ви гарантира заслужена почивка. Ако ви се струва, че това е една безумна инвестиция – грешите. Качественият матрак пасва на тялото ви и му осигурява правилна стойка, дори докато спите. Как да изберете правилния за вас матрак?

  • На първо място определете какъв предпочитате - по-твърд или мек. 
  • Информирайте се за спецификата на всеки тип - с пружина, с пяна, хибридни или водни. 
  • Заложете малко по-висок бюджет за матрак. Все пак няма всяка година да го подновявате.
  • Направете си списък с избраните модели. Така ще може най-лесно да ги съпоставите и да изберете най-добрата за вас алтернатива.

Също е добра идея и да изберете качествен спален комплект и удобна възглавница. Със сигурност ще се наспивате добре, ако се чувствате комфортно в леглото си.

Вижте още: Кой матрак е най-подходящ за вашия гръб


Кът за сядане

Важно е да имате кът, в който да седнете и да почетете книга или да поработите. А дори и да проведете разговор с партньора ви.

  • Тъй като спалнята в повечето случаи не е голяма по площ, изберете красив, компактен и функционален вариант.
  • Изберете маса и два стола, като по-малко заемащ пространство вариант. Съчетайте ги със спалнята и ще получите завършен вид на помещението.
  • Ако не разполагате с достатъчно пространство, един барбарон винаги ще свърши чудесна работа. С него може да обособите малък кът за почивка. А и най-хубавата част е, че може да го местите и в други стаи.
  • Задължително правило е да бъдат отделени мястото за почивка и сън, и това за работа и други дейности.


Забравете технологиите

Това може да се каже е най-трудната задача в списъка ни. Опитайте се да направите спалнята си свободна от технологиите зона. Редица проучвания показват, че точно те вредят на качествения сън. Все пак спалнята се асоциира с почивка и това е важно да бъде така. За изпълнението на тази трудна задача, вземете под внимание следните неща:

  • Включете в интериора на спалнята си най-необходимите неща. 
  • Страхотно ще бъде, ако може да се лишите от телевизор.
  • Купете си будилник и не заспивайте в компанията на смартфона си. Най-добре ще бъде да го оставите в друга стая, докато сте в страната на сънищата.

Хигиената на съня е от огромно значение за вас и вашето здраве. Затова забравете технологиите пред вратата и си освободете повече място за приятни емоции и почивка!

Вижте още: Есенно настроение в спалнята


Добавете растения и свежи аромати

Добавянето на растения в спалнята е нещо много важно. Разбира се, не трябва да прекалявате с тях. От друга страна хубавият аромат винаги може да действа успокояващо. Важното при ароматизирането е да не залагате на остри и наситени миризми.

  • Добавете зеленина в спалнята си. Всичко допринасящо близост с природата е винаги чудесен бонус. Имайте предвид, че много растения спомагат за добрия сън, пречистват въздуха в стаята и са препоръчвани от много специалисти.
  • На последно място, но не по важност, са свещите. Свеж аромат в спалнята, било то от свещ, освежител или ароматна пръчка дава едно приятно, релаксиращо чувство.
  • Добавете и пречиствател за въздух, също и етерични масла. Лавандулата е един от най-препоръчваните аромати, тъй като има успокояващ ефект.

Всеки човек заслужава страхотна спалня, която да допринася за пълноценна почивка. При бъдещата трансформация на вашия дом ще имате верни помощници, в лицето на регистрираните професионалисти в сайта MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, от които ще имате възможността да изберете най-подходящата. Не забравяйте да дадете отзиви за изпълнителите в сайта MaistorPlus. По този начин ще помогнете в избора и на други потребители. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта