5 елегантни идеи за спалня в рустик стил

Публикувано на 29/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 21/10/2019 | Видяно 2 895 пъти

Спалня в рустик стил може да бъде истинско съвършенство. Да, смело решение е, но пък за сметка на това е изключително стилно и красиво. А колко уютно е през месеците, когато през прозореца вали пухкав сняг, а вие четете любимата си книга в меката прегръдка на юргана. Сигурни сме, че ако веднъж заложите на рустик елементите, ще оставете завинаги влюбени в тях. И за да не се чудите как да вплетете този стил в спалнята си, сме събрали 5 идеи, на които човек трудно може да устои.

Ако предпочитате да заложите на сигурния перфектен резултат, обърнете се към регистрираните при нас специалисти в интериорния дизайн. Те ще ви помогнат!


Добавете декоративни елементи с модерен акцент

Дом, обзаведен в рустик стил означава само едно - бъдете готови за много уют, комфорт и любов... Разбира се, всичко да бъде подвластно на него. Прекаляването с рустик елементи може да бъде пагубно за дизайна.

  • Добро решение е да добавите декоративни елементи с по-модерен вид.
  • Този стил е известен със своите неутрални цветове. Най-често срещаните са кафяво, бежово и бяло.
  • Сложете възглавнички, това е един сравнително евтин, но подходящ метод да се добави допълнително цвят и стил.
  • Правилната кувертюра в комбинация с различни възглавнички, небрежно нахвърляни върху леглото, ще направят вашата спалня стилна, красива и комфортна.


Животински елементи

При рустик стила много често се залага на животински мотиви в интериора. И понеже живеем в 21. век съвсем спокойно може да експериментирате с изкуствени материи. Магазините предлагат достатъчно широка гама от продукти, които да се впишат идеално в спалнята ви.

  • Килими, пътечки, шалтета, дори спално бельо. Много по-хуманно е да използвате килими, само че с изкуствен косъм. Хем ще спестите много пари, хем нито едно животно няма да бъде наранено.
  • Още един елемент, който е често срещан, са онези триумфални глави на животни. В много магазини се продават такива глави от пластмаса и други материали. За да покажете своята креативна страна, боядисайте ги в различни цветове!

Вижте още: Създайте уютна малка спалня с няколко интериорни решения


Добавете дървени елементи

Най-добрите приятели на рустик стила са дървените елементи. Разбира се, ако се впуснете в реализиране на подобна идея, имайте предвид, че ще ви струва не малко пари, тъй като естествените материали са по-скъпи. Винаги обаче може да намерите алтеранатира с плоскости, които хем ще бъдат не по-малко красиви, хем са и по-бюджетно решение.

  • Не всеки дом изобилства от дърво. В наши дни много от домовете са изградени от гипсокартон и други подобни изкуствени материали. Разбира се, не е необходимо да срутите стените си, за да постигнете близък до природата вид. В магазините се предлагат различни видове плоскости или ламперия.
  • На пазара има все по-интересни и красиви мебели, изработени от естествено дърво. Освен това може да се обърнете и към специалист в областта, който да ви изработи мебели по поръчка.


Намерете баланса в цветовете

Тайната във всяко нещо е да намерите правилния баланс. За да може спалнята ви да бъде наистина стилна, трябва да съчетаете много добре цветовете. 

  • Често стая, в която преобладава дървото, изглежда доста тъмна. Използвайте светли цветове в допълнение. По този начин ще успеете да смекчите дизайна.
  • Красив спален комплект в светли тонове ще бъде едно чудесно допълнение към вашата стая, а и ще постигнете сполучлив контраст. Не забравяйте при избора си на спален комплект, внимателно да изберете материите.
  • Също така може да комбинирате различни тонове на дървото. 
  • Избягвайте да залагате на наситени цветове - червено, лилаво, цикламено, оранжево - нямат място във вашата рустик спалня. Освен ако не ги използвате за много малък акцент.

Вижте още: Есенно настроение в спалнята


Завеси за разкош

Изборът на завеси понякога е изключително труден, особено когато става въпрос за помещение в рустик стил.

  • Карираните завеси са добър вариант. 
  • Не е грешно да заложите и на завеси с елементи от природата. Те придават по-модерен вид на стаята.
  • Материите е хубаво да бъдат плътни и да не прозират. Може допълнително да сложите корниз с пердета, но в никакъв случай не се лишавайте от красотата на завесите.

Реализирането на спалня в рустик стил никак не е сложна мисия, стига наистина да желаете да постигнете този дизайн. Бъдете сигурни, че крайният резултат ще ви остави без думи и ще искате да прекарвате всяка свободна минута в своя малък оазис за релакс. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се обърнете към доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. Изберете между изпратените оферти и оценете финалния резултат в нашия сайт. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта