Есенно настроение в спалнята

Публикувано на 25/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 27/09/2019 | Видяно 1 482 пъти

Есента чука на вратата с падащите листа, облачното небе и дъждовете, които правят дома ни толкова подходящ за излежаване на дивана с чаша чай и хубава книга. С малко декорация в духа на този пъстър сезон, може да превърнем дома си в уютно кътче. И докато някои страдат по летните дни и морския бриз, то вие може да направите есенни чудеса вкъщи, които да ви дават повод за усмивки и удовлетворение. Няма по-подходящо място от спалнята, за да започнете с вашата трансформация. С няколко лесни стъпки ще придадете нов и свеж вид на мястото, отредено за сън, в духа на предстоящата есен! В случай, че се затруднявате сами да предприемете тази крачка, по всяко време може да се консултирате с опитните специалисти в интериорния дизайн, които ще ви подадат ръка.


Използвайте цветовете на есента

Есента е сезон изпълнен с богата гама цветове. Класическите есенни нюанси са топли – оранжево, кафяво, бургунди, цветове вдъхновени от падащите листа. Те се комбинират перфектно помежду си.

  • Използвайте кафяво или бежово като основен цвят, червено, оранжево, бургунди и жълто, използвайте като акцент.
  • Заложете на възглавници, одеяла или килим, в перфектно съчетания. По този начин стаята ви ще има завършен вид, като излязла от някое списание.
  • Заложете на различни десени. Какво по-есенно от класическо оранжево и бежово каре?
  • Може да внесете и декорация в есенна палитра - изкуствени цветя, изсъхнали клонки и всичко, което ви хрумне, че може да бъде идеално и да пасва на стила. 

Вижте още: Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност


Променете материите

Нахлуващото хладно време и зачестяващите дъждове ни карат да прекарваме все повече време в компанията на хубава книга и топла напитка в ръка. Лятото ни предразполага да използваме по-леки материи, например лен или много лек памук. Есента обаче ни дава прекрасната възможност да променим това.

  • Есента е лукс, кадифе, плътни и дебели тъкани, наподобяващи гоблени. Все пак, ако искате бърза и лесна промяна на интериора, а и да бъде по всеки джоб, заложете на декоративните аксесоари – красиви възглавници с калъфка от плюш са идеален избор.
  • Използвайте цветове тъмни и дълбоки, напомнящи на скъпоценни камъни.
  • Одеялата също са много подходящ вариант. Тази година все още актуални са плетивата, в широки дупки. Може да ги използвате за декорация в дома си. Те са чудесни както за акцент на дивана, така и като шалте на спалнята. Също така може да го метнете небрежно в единия край на кревата.
  • Няма да сгрешите, ако инвестирате в чисто ново шалте, с цветовете на есента. По този начин ще имате два варианта, които да използвате в синхрон със сезоните. 


Внесете топлина в дома си

Това е точният момент да хвърлите дърва в камината и да се отдадете на домашния уют.

  • Все пак, ако не сте от късметлийте, които разполагат с камина, заложете на свещи. Според Фън Шуй спалнята е най-подходящото помещение, в което да разположите свещи. Важно е, разбира се, да се поинтересувате точно къде да поставите свещите, за да изпълнят напълно своята роля. Също от значение е и цветът на свещта и свещника. 
  • Ароматните свещи са прекрасен артикул, в които може да инвестирате. В почти всички магазини се предлага достстъчно богата гама от варианти, така че нямате оправдание да не ги използвате. Много подходящи са есента са свещи с аромат на канела, портокал, ябълка или лимонова кора.


Заложете на есенна декорация в спалнята

С малко усилия и въображение можете да направите истински чудеса, които са внесат красота и стил в спалнята ви. Есента е сезонът, който ни дава най-голяма свобода да експериментираме. С естествени материали, капка желание, щипка старание и уникални идеи може да сътворим собствени аксесоари, които да направят помещението невероятно. 

  • Използвайте всеки посланик на есента, които може да намерите - листа, папур, тиква, ябълки, кестени, клонки, изсъхнал слънчоглед или цветя - всичко може да ви послужи, за да създадете есенно настроение в спалнята си. Изберете удачно място, на което да поставите вашите творения - тоалетка, нощно шкафче, масичка или перваз. 
  • Заложете на картини в есенен стил. Дори едно листо в златни нюанси може да изглежда чудесно, като едновременно с това е и семпло.
  • Белите вази идеално ще контрастират с цветята, които ще сложите в тях. Чистотата им ще засили ефекта от жълтите багри на растенията. За акцент може да поставите и някоя вечнозелена клонка.

Единственият начин да не тъгувате по лятото, е като заобичате и есента - в цялата й прелест. Жълтите нюанси, леки кафяви тонове, червени багри е оранжев привкус - няма по-впечатляващ сезон от този. Сигурни сме, че няма да сгрешите, ако го поканите и в дома си. В случай че имате нужда от професионална помощ, може да се обърнете за съвет към опитните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най много ви допада. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта