Пет възможности да придадете ново очарование и красота на спалнята

Публикувано на 24/08/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 29/08/2019 | Видяно 1 715 пъти

Това къде и как спите е едно от най-важните неща за вас, вашето здраве и пълноценното ви съществуване. Неслучайно тази тема толкова често бива обсъждана. Липсата на качествен сън причинява на хората повече стрес, недостатъчно отпочиналост, а това води и до раздразнителност, която пречи на ежедневието. Едва ли има по основателни доводи да си помислите как да направите пространството в дома си, където спите, възможно най-оптимално, за да получите необходимата почивка и през деня да бъдете жизнени и способни да приемете предизвикателствата с усмивка.

Предлагаме ви пет възможности, с които можете да придадете ново настроение в спалнята си. А ако се нуждаете от повече напътствия, винаги можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. Те има с какво да ви помогнат. Заявете проект безплатно, направите сравнение между офертите, изберете най-доброто за вас решение и обновете спалнята си.


От стените тръгва цялото настроение

Боядисаните стени задават тона и визуализират цялата стая, като в същото време са и основа за аранжирането на мебелировката и всички други акценти в спалнята ви.

  • Бялото е най-популярният цвят от възможностите за избиране в една модерна съвременна спалня. То разширява, осветлява и отваря пространството, дори и то по принцип да не е голямо.
  • Използвайте плътни цветове за стените си, за да създадете релаксираща атмосфера и да избегнете различни видове хаотични, объркани и екстравагантни настроения. Това все пак е вашата спалня, където трябва да потънете в дълбок и здрав сън.
  • Леки цветове като пастелено розово, небесносиньо и бежово са добър старт за създаването на уютна спалня.

Вижте още: Разпознайте себе си чрез цветовете, които сте избрали за спалнята си!


Да не забравяме и самото легло

Изберете легло ниска платформа, което да е приравнено с пода или пък, ако е с крака, то те да са съвсем ниско, така че да се създава усещането все едно сте на самия под. Това ще ви помогне също и при поддържането на чистотата в стаята, а не на последно място ще бъде и уникално изглеждащо. Основното предимство на нископлатформените легла е, че не се набиват веднага на очи, когато се влезе в стаята, както става с традиционните легла с крака. Те естествено се хармонизират с останала мебелировка на стаята. На пазара вече има достатъчно такива легла, за да се направи качествен избор по отношение на декор, вкус и бюджет.


Не се притеснявайте да махнете завесите

Отървете се от завесите с един замах и оставете светлината да влиза свободно през прозорците. Ще се получи симфония на светлината, когато външната се синхронизира с леките цветове на стените или светлите тапети. Слънчевата светлина ще направи спалнята ви бляскава и още по-широка. Може да компенсирате липсата на завеси и преграда към любопитното око като на подпрозоречния перваз поставите свои любими предмети – цветя в саксия, цветя във ваза, книги, растения, малки статуйки, ароматни свещи. Приоритет тук е да ви е светло, удобно и релаксиращо и постигате това с просто едно премахване на нещо, което пречи на светлината.


Още повече уют с подходящия килим

Независимо дали служи като основен акцент в спалнята ви, или е допълващ елемент към цялостната композиция на интериора, килимът е добро решение при всички случаи. А също така и изборът е богат. Може да изберете ръчно тъкани вълнени килими или губери от 100% естествена вълна, също покривала за пода ви от вълна смес е добро решение, като включим и такива произведения за под от коприна и памук, покриваме повечето възможности. Да не забравяме и килими от полиестер, смесени с естествени материали, които са на по-достъпна цена, но все така качествени, а и дълготрайни.

Въображението ще ви води при обновяването на спалното ви помещение, ние предложихме тук няколко акцента. А ако се нуждаете от професионален съвет специалистите, регистрирaни в MaistorPlus винаги са готови да помогнат. Достатъчно е да заявите проект, да изберете най-подходящата оферта и промяната започва.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта