Създайте перфектната романтична спалня за двама!

Публикувано на 20/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 19/02/2018 | Видяно 4 524 пъти

Когато човек живее сам, е лесно да обзаведе жилището си по собствен вкус. Избира мебелите, които му харесват, подрежда ги така, че да му е удобно, подбира любимите си цветове и организира порстранството според собственото си светоусещане. А какво се случва, когато станете двама? Животът заедно с половинка е чудесен начин да се надгради една връзка, но е и предизвикателство спрямо дома ви. Той ще се нуждае от промяна и нова интериорна концепция, която да е комфортна за всички. Затова днес ще ви представим няколко идеи, с които да направите спалнята си подходяща за двойка. Ако те ви допаднат и смятате, че апартаментът или къщата ви се нуждят от преобразяване – майсторите, регистрирани в платформата ни, с радост ще се заемат със създаването на проект по ваше желание. 


Организирайте пространството и изберете подходящи мебели

Организирането на пространството е ключово, когато става дума за комфорт, подредба и удобство. Намирането на подходящи мебели, които да пасват на мястото, също е от значение. Седнете и премислете добре възможностите си – размери на стаята, налични мебели, както и нуждите на всеки от вас. Направете план и определете бюджета, с който разполагате. По този начин по-лесно и безконфликтно ще можете да реализирате желаните резултати.

  • Позиционирайте голямо спално легло в средата на помещението. По този начин ще имате свободен достъп до него и от двете му страни. 
  • Поставете нощно шкафче за всеки. Така и двамата ще имате удобно решение за вещите, които са ви необходими през нощта, като нощна лампа, любима книга, интересна декорация. 
  • Предвидете място за голям гардероб. Той също е важна и обемна мебел, за която да предвидите място. Добре е да разполага с двеотделни крила, както и с оледало.
  • Добавете скрин с чекмеджета или удобно за сядане кресло. Това можете да си го позволите, ако наличното пространство е достатъчно.  Прекрасно допълнение е и тоалетката с по-малко огледало, както и ракла за завивки.


Изберете подходяща цветова гама за спалнята

Компромисите са важни във всички отношения в това число и в интериорния дизайн. Обсъдете и стигнете до обща концепция за цветове и стил, които да носят спокойствие и усещане за уют и на двама ви. Ако това се окаже по-трудно от очакваното, ето няколко лесни за изпълнение идеи:

  • Неутралните цветове. Те са изключително подходящи за спалня, а на техния фон можете да откроите само леки цветни акценти.
  • Топли и светли тонове. По този начин ще се отвори помещението и ще се превърне в място за отпускане и почивка.
  • Меки и пастелни нюанси. Чудесно решение, ако се стремите към спокойствие и релакс.
  • Студени - сини и зелени багри. Ще внесат в личното ви кътче свежест и енергия.  
  • Червени детайли. Бъдете премерени с тях и ще имате своята щипка романтика и страст. 

Изберете най-подходящите за вас цветови комбинации и ги комбинирайте в елегантен дизайн.


Подчертайте характера на спалнята със специфични декорации

Може да не са задължителни елементи в обзавеждаето, но е факт, че присъствието им в спалнята значително ще подчертае усещането за индивидуалност и характер. Ето за какво говорим:

  • Мек килим около леглото. Той ще ви помогне да си осигурите комфорт, а и в студените месеци ще прави по-топла стаята. 
  • Достатъчно плътни завеси. Поставете ги така, че едновременно в помещението да влиза достатъчно светлина, но и да имате възможност да ограничите любопитните съседски погледи.
  • Специфични декоративни елементи. Можете да подсилите романтиката с красиви декоративни възглавнички, ароматни свещи, рамки със снимки от общите ви приключения или вълнуващи спомени.
  • Хармония от осветителни тела. Решете осветлението в стаята си така, че да имате разнообразие от варианти, според настроенията си. 


Заложете на естествените материали и качеството

Обзавеждането на спалнята е инвестиция, която е дълготрайна и заслужава да ѝ се отделят внимание и средства: 

  • Подберете достатъчно голямо и комфортно легло. Нека то да е високо и удобно, за да бъде пълноценна почивката ви.
  • Инвестирайте в удобен за двама ви матрак. Това е предпоставка за здравословен сън.
  • Възползвайте се от предимствата на мултифункционалните мебели. Удачен избор, особено ако пространството в спалното ви кътче е ограничено, както е при повечето съвременни жилища. 
  • Заложете на естествените материали. Те са по-издържливи, създават по-малко рискове от алергии и са по-стилни и практични.
  • Ограничете техниката в помещението. Желателно е то да е единствено за почивка и да няма уреди, които да ви разсейват и отнемат вниманието ви.

Създайте общата си спалня мечта, в която да се усеща хармония и разбирателство. Изгответе и изпратете проект, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще получите от регистрираните в MaistorPlus интериорни дизайнери различни оферти. Сравнете цени, срокове и условия за работа, запознайте се и с препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали да наемете изпълнител измежду кандидатствалите, а след осъществяване на ремонтните дейности, можете да оставите своята оценка в сайта. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта