Баня в бяло - класика, изтънченост и красота

Публикувано на 14/09/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 14/09/2022 | Видяно 4 254 пъти

Най-сигурният начин, ако искате да придадете усещане за чистота в банята си, е да заложите изцяло на бялото. Бели плочки, бяла мивка, бели шкафове - това е класика, която не можете да подминете. Бялото като основен цвят е идеално за баня, защото е универсално. Освен това, винаги можете да въведете някакъв друг цвят или акцентиращ елемент във вашата баня, за да разнообразите пространството и да го направите да изглежда не чак толкова стерилно като дизайн. Тъй като белият цвят естествено се свързва с чистотата и свежестта, той винаги ще бъде актуален по отношение интериора на банята. А ето как да направите това малко пространство от дома си изтънчено като за списание и то с малко средства.

Ако планирате ремонт на вашата баня, не се притеснявайте да се свържете с професионалистите на МайсторПлюс.


Класическо бяло

Бялото предразоикага към изчистеност и минимализъм. Няма да сгрешите, ако изберете възможно най-семплия теракот, без никакви текстури, или бели мивки, които не натоварват абстрактното ви мислене. Ако все пак искате отличителен елемент в банята си, върху който да акцентирате, можете да го направите с избора на нестандартна мивка, детайл или цвят в шкафовете (например черни дръжки върху искрящо белите врати или абстрактни кранове за мивката и душа. Възможностите са много и с минимални усилия, съвсем деликатно добавят уникални отличителни черти на банята, както елементите от лицето на човек - всеки е с различна форма на очите, носа и т.н. Гледайте на банята по този начин, за да създадете индивидуален характер дори на класическото бяло.


Дърво сред бялото

В бялата баня шкафовете от светло дърво ще контрастират по много хармоничен начин със стъклената душ кабина и белите плочки по стените. Те ще добавят топлина и текстура към декора, но в същото време ще спомогнат за поддържане на яркостта и усещането за отвореност на помещението. Шкафовете от светло дърво са чудесни за допълване на дизайна, затова не ги изключвайте като вариант, макар да не са така често срещани в жилищата у нас, особено за малка баня. Ако имате достатъчно пространство за шкафове обаче, не се лишавайте от тях, защото освен красиви, са и доста практични. Дървото като природен елемент ни помага да се чувстваме заземени и в контакт с природата, което помага за релаксирането на нервната система - нещо много важно в напрегнатото ежедневие и отдалечеността от природата в големия град.


Мрамор - изтънчената класика

Белият мрамор е фаворит в дизайна на бяла баня. Той прави пространството светло и ефирно, но не и минималистично, като придава усещане, че се намирате в скъп хотел, например парижкия “Риц”. Добавянето на няколко метални акцента към белия мрамор може да промени външния вид на банята и нейната атмосфера. Бронзови и златни акценти ще придадат изискан, но също така и стилен чар към дизайна, като могат да бъдат съчетани с други цветове и да предложат елегантен стил на облицовка. Ако имате пространство, бялата вана ще стои точно на място в тази излъчваща богатство баня.

Ремонтът на банята не е по силите на всеки. Доверете се на професионалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта