Преди и след: Как да трансформирате балкона си с минимални усилия?

Публикувано на 18/06/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 18/06/2020 | Видяно 5 390 пъти

Въпреки че много собствениците на жилища са склонни да пренебрегват балконите си, те всъщност са едно от най-ценните пространства в дома. При някои домове това може да е единственото пространство на открито с възможност за малка градина или уютно кътче за релакс и спокойствие. А когато имаме нужда от чист въздух след дълъг ден, прекаран между четири стени, мястото, на което бягаме, за да си отдъхнем и да съберем мислите си, е балконът.

И независимо дали е малък или голям, всеки балкон може да се превърне в малък райски кът, пригоден за почивка и спокойствие. Как можете да го направите ли? Отговорът на този въпрос ви даваме тук, като ви показваме четири невероятни трансформации на балкони. А ако ви вдъхновим да преустроите и своя балкон, не пропускайте да се свържете с опитните майстори, регистрирани в сайта ни, които няма да се поколебаят да ви помогнат. 

 


Преди и след: Как дефектът може да се превърне в ефект?

Преди: Този балкон не е никак малък и определено има потенциал да се превърне в нещо красиво. Въпреки това обаче той въобще не изглежда привлекателно поради скромния факт, че не се полагат грижи за него. А основното нещо, което прави лошо впечатление и на което трябва да се наблегне при трансформацията на балкона, е лошото състояние на пода и петната по него. Как дефектът може да бъде превърнат в ефект?

След: Сами виждате, че след трансформацията балконът е просто невероятен. Удивително е как един мръсен и неугледен балкон може да се превърне в страхотно кътче, което си има всичко - мебели, аксесоари, растения… Този красив вид на балкона е постигнат, като преди обзавеждането и декорацията, настилката е сменена, а боята по стените - подновена. А крайният резултат е просто съвършен. 

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче


Преди и след: Как се създава комфорт дори в най-малкото пространство?

Преди: Вторият балкон е доста по-малък от първия. За съжаление този балкон също има доста неприятен вид, тъй като е обграден от железни и не особено впечатляващи прегради. Освен това изглежда, че само два стола могат да се поберат в съществуващото пространство, което допълнително усложнява ситуацията. Може ли обаче това малко и обикновено пространство да се превърне в нещо впечатляващо и дръзко? Разбира се, че да! 

След: Познахте ли, че и двете снимки всъщност са на един и същ балкон? Да, трансформацията е меко казано неузнаваема. Новата версия на балкона изумява всички, защото няма дори следа от първоначалната му. Освен това, въпреки ограниченото пространство, е открито място дори и за маса и скара. А чрез добавянето на текстилни платна (вие може да използвате и друг вид, разбира се) към балюстрадата се осигурява и малко повече комфорт, уют и усещане за лично пространство.

 


Преди и след: Как и в най-неудобното пространство може да се създаде красота?

Преди: Третият балкон, който ви показваме е показателен за изключително тесен и доста труден за използване. Той няма потенциал нито за създаване на стил и красота, нито е практичен и удобен. Дори саксията за цветя, окачена на парапетите, изглежда малко сякаш й е неудобно в затънтения ъгъл. 

След: И тук трансформацията е невероятна. Същият тесен и нефункционален балкон сега изглежда много по-приветлив, красив и стилен. Изобилието от растения и естествената дървена преграда създават изумителен ефект. Именно те придават спокойния и неподправен вид на този малък, но много кокетен и сладък балкон.

Вижте още: Балкон в гръцки стил: как да пренесем морския рай у дома?


Преди и след: Как големият балкон може да се превърне в свежа градина?

Преди: Този балкон е огромен. Това преимущестество обаче не се използва разумно. Въпреки, че е голям, балконът не изглежда никак привлекателен. Напротив - страхотното предимство, което той има, се превръща в най-големия му дефект.  За цялостния неугледен изглед допринасят и захабените стени и повърхности. Как може да се разгърне потенциала на този иначе хубав балкон? 

След: Новото състояние на балкона е невероятно красиво. Голямата площ е превърната в балконна градина с пъстри цветя! Подовата настилка, която дори не изисква поддръжка, оставя мястото с вечна зеленина. И ето, че райската градина може да се пренесе и само в пределите на един балкон.

Не е тайна, че в градските апартаменти балконът е може би единственото място на открито, където човек може да се наслади на свеж въздух и минутки тишина. Благодарение на това място можем да се се радваме на топлите слънчеви лъчи, без дори да излизаме от апартамента. Балконът е място, където да си починем, да прочетем книга, да се порадваме на тишината или пък да споделим мисли с любим човек. Именно затова той трябва да носи усещане за уют, да бъде стилен, поддържан и да е в хармония с личните ви предпочитания.

За да превърнете балкона си в нещо съвършено и уникално, потърсете професионална помощ от експертите в областта на дизайна, регистрирани в сайта ни. Единственото, което трябва да направите, за да се свържете с тях, е да подадете безплатна заявка. До 24 часа вече ще имате готови оферти и идеи, от които да изберете тази, която съответства на предпочитанията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта