Функционална боксониера в 13 кв. м.

Публикувано на 29/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 29/08/2017 | Видяно 9 611 пъти

Вероятно вече сте срещали много примери за малки апартаменти, които успяват да съчетаят всички необходими неща за едно жилище - кухненски кът, легло или разтягащ се диван, всекидневна, баня. Но едва ли сте попадали на толкова удивителен случай. Тази полска боксионера успява да побере всичко това на едва 13 кв. м. И мебелите са подредени така, че дори остава празно пространство. И намираме допълнително място за хамак, колело и мечка, която се излежава блажено. Ако си търсите жилище, но сте ограничени от бюджета, спестете от квадратурата. А специалистите, регистрирани в MaistorPlus, бързо биха могли да сътворят подобно вълшебство и във вашия дом.


Всекидневна с мечка и хамак

Представете си слънце, приказна гора и хамак, на който блажено сте се изтегнали. А сега повярвайте, че е възможно да изпитвате подобна наслада всеки ден в дома си. Този малак апартамент е перфектен пример за това. Вместо диван, собственикът е предпочел да си върже хамак. И то до прозореца, за да достигат възможно най-много слънчеви лъчи и свеж въздух до него, когато си отпочива. В същото време е намерил място за разтегателна маса, която може да играе и ролята на бюро. Отделил е кът за книгите си, за да не заема излишно пространство с рафтове. Там е сложил дори и картина. А като на арт нотка можем да погледнем на колелото, което е закачил на стената си. Или по-скоро произведение на креативността като цяло. Интересен акцент е и наподобяващия мечка кожен килим, който би могъл да послужи дори и за сядане в подобна бохемска обстановка.


Мини спалня, а под нея кухня

Повечето деца се радват на двуетажните легла. Но като възрастни, вие бихте могли да извлечете и ползва от подобна конструкция. В случая леглото е изградено на специално монтирана плоскост. Размерът му може да е според желанията на човека, тук ограничението на единичните двуетажни легла е преодоляно. А под него се разкрива място за толкова много неща.

На лявата снимка виждате къде е поставена стълбата, когато обитателят на дома иска да стигне до "спалнята" си. На средната снимка - къде я премества, когато използва големия си гардероб, в който е поместил дори и пералня. А на заден план се забелязва кухненският бокс. Почти изолиран от всекидневната, напълно разделен от спалнята. Получавате усещането, като че ли сте в три напълно отделни стаи.


Изцяло бяла и функционална баня

Да припомним отново - апартаментът е разположен на площ от едва 13 кв. м. И на това малко пространство е отделено място и за функционална баня - кутийка, но все пак достатъчна, за да побере мивка, тоалетна чиния, душ, огледало и рафт за тоалетните принадлежности. Стените ѝ са облепени с бели плочки, които отразяват светлината и създават усещане за простор, макар и напълно нереален.

Ако сте се вдъхновили и искате да видите в дома си част от показаното тук, не се колебайте да потърсите съдействието на архитекти и интериорни дизайнери в осъществяването на вашите идеи. За целта единствено трябва да заявите проекта си и да поканите на оглед изпълнителите, които ви предоставят най-добрата си оферта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
28 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта