„Умни” покриви, които ще заместят обикновените керемиди

Публикувано на 29/03/2017 от Светла Иванова | Последна редакция на 30/01/2023 | Видяно 9 941 пъти

Всеки човек, който живее в къща, неведнъж се е сблъсквал с проблеми, свързани с покрива - течове, деформиране на различни елементи от конструкцията и покривката му. Затова е от особено значение какъв вид ще е нашият покрив и какви материали ще използваме за него. Днес ще ви запознаем с няколко "умни" идеи, които все повече се налагат в Европа и като цяло се очаква в близките няколко десетилетия да изместят обикновените керемиди. Ако вашият покрив се нуждае от ремонт, не се колебайте да се обърнете към опитните майстори, които ще ви дадат полезни съвети и ще намерят оптималното решение за вашите изисквания.


Соларни панели за предприемчиви хора

През последните години соларните панели успяха да се наложат като екологичен и възобновяем източник на енергия. Слънчевите колектори са изключително разпространени по нашите географски ширини. Чрез пряко нагряване от слънцето, те най-често произвеждат топла вода. Ако сте решили да модернизирате покрива си със соларни панели, трябва да знаете, че южното изложение, в комбинация с 30-градусово отклонение, осигурява максимална ефективност.


Красива и практична градина на покрива

Зеленият покрив е изключително находчива тенденция, която се грижи за околната среда. Макар засега да се среща най-вече сред бизнес сградите, градината на покрива крие много предимства, които биха изкушили всеки собственик на къща. Озелененият покрив повишава топлоустойчивостта, създава по-добра звукоизолация за жилищните помещения и подобрява микроклимата в и непосредствено до сградата. Освен това, ако къщата ви е разположена във ветровит район, то бъдете сигурни, че досадният проблем със свистенето на вятъра ще отшуми напълно.

Вижте още: Какво трябва да знаете за студените покриви


Фотоволтаични панели за електрическа независимост

Много хора бъркат слънчевите колектори с фотоволтаични панели, но те се различават съществено. Фотоволтаичните панели генерират пряк ток от слънчевата светлина. Електричеството, придобито от тях, може да се съхранява в специални батерии или да се консумира директно. За да се сдобиете с такава система, имате нужда от 3 компонента - фотоволтаичен модул, инвертор, който да преобразува постоянния ток в променлив, както и втори електромер.

Вижте още: Предимства и недостатъци на кедровия покрив


Керемиди, но не какви да е!

Керемидите са традиционен материал, издържал изпита на времето през вековете. Съществуват много различни видове, като на българския пазар все по-често започват да се налагат битумните керемиди. В същността си това е високоефективна хидроизолация, която е изключително подходяща за планински хижи или къщи в гората. Разнообразни по вид, форма, цвят, битумните керемиди имитират добре други покривни покрития.

А вие решихте ли кой е оптималният вариант за вашия дом? В случай че имате нужда от ремонт на покрива или от изграждането на съвсем нов, опитните майстори винаги са насреща. Заявете проект още сега в MaistorPlus, сверете мнения и оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта