Озеленяване с жив мъх или как да внесем природата в интериора ни

Публикувано на 18/07/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 30/01/2023 | Видяно 19 625 пъти

Живият зелен мъх е модерен и елегантен начин да си осигурим съприкосновение с природата на закрито, като създадем уникални интериорни дизайнерски повърхности. Използва се за декорация на стени и тавани като внася ново впечатляващо измерение на публичните и частните интериорни пространства. Това е продукт за вътрешна повърхност, който не се нуждае от поддръжка. Той има редица качества като поглъщане на звука, а също служи за поддържане на добра влажност на въздуха. Лек е и изключително лесен за безпроблемно инсталиране, дори на големи повърхности. Освен това притежава неограничени възможности за бърза промяна на композицията във времето. Възможно е периодично разнообразяване на дизайна с различни цветни елементи. Гъвкавите качества на елемента го правят идеален за използване и върху извити повърхности. Композирането на различни шарки и форми е лесно и увеличава уникалните възможности за приложение в дизайна.

Ако желаете да осигурите такъв и във вашия интериор, не се колебайте да се свържете с опитни дизайнери и архитекти.


Да раззеленим дневната с декоративен жив мъх

Изключително модерна, арт, иновативна декорация можете да внесете и във дневната на вашия дом - на стена, на маса, на тавана, в общи линии навсякъде. Мъхът е 100% натурален, естествен и екологичен материал. Възможно е да се постави в рамка като картина или цялата стена зад дивана ви да е облечена с него. Чрез този уникален похват можете да внесете природата в дома си. Ако търсите зеленина за вашия интериор, но не ви бива в отглеждането на стайни растения, то мъхът е идеален за вас. За разлика от естествените растения, той не изисква да се полагат големи грижи като присаждане и торене, каквито са необходими за стандартните стайни растения.


Зелена декорация в офиса

Внасянето на зеленина е чудесен метод за създаването на креативна офис атмосфера. Зеленото въздействие е релаксиращо, освежаващо, изваждащо ни от стандартния интериорен контекст и с това спомага за по-добра концентрация и повишава работоспособността на хората. Ефективността на възприятие на информация е значително по-добра, когато допирът с природата е осигурен дори на закрито. Този интериорен декоративен похват е чудесен за работни помещения, а и в дома - кабинети, "home office", тийнеджърски стаи. Мъхът е екологичен, абсолютно безвреден и антиалергичен, с което е напълно приложим във всяко едно помещение в дома. Въздействието му е елегантно, естествено и ненатрапчиво - истински съвременен дизайнерски шик, който вече е достъпен за всеки от нас.


Мъх навсякъде, да се хванем за зелено

Възможностите за прилагане на скандинавски полярен мъх във всеки интериор са необятни - можем да го инсталираме в дневната, кухнята, спалнята, банята, коридора. Поради факта, че не изисква пряка светлина, местоположението му може да бъде наистина навсякъде. Със своята естествена природа той създава чувство за комфорт, свежест и мекота. Внася истински природен уют в затворените помещения, осигурявайки релаксиращо и облекчаващо умората въздействие. Възможностите за декорация са необятни - всякакви форми и размери, както и цветови комбинации от различни растения могат да бъдат постигнати. Придаването на индивидуалност на помещенията и тяхната уникалност е изцяло в ръцете на дизайнерите и тяхното въображение.


Зелен мъх дори в банята

Свикнали сме банята да е мястото, където никога няма зеленина. Защото обичайно там няма естествена светлина и нито едно саксийно растение не би се развивало. Ето, че появата на скандинавския полярен мъх в интериорното пространство разчупва това мислене и вече спокойно можем да озеленим своята баня. Нека я превърнем в такъв оазис, където да получаваме така нужната доза СПА релаксация. Единствената поддръжка, която изисква зеленият мъх, е достатъчна влажност, а в банята това условие е естествено постигнато. Оформяйки дизайна на банята по този начин, можем да бъдем сигурни в нейната уникалност и неповторимост.

За да заявите подобен проект напълно безплатно можете да използвате нашата форма за заявка и да се свържете с регистрираните изпълнители в платформата, които да осъществят желанията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта