Осветителни тела – цени

Публикувано на 17/07/2017 от Светла Иванова | Последна редакция на 19/07/2017 | Видяно 5 110 пъти

Хората възприемат своя дом като място за почивка и възстановяване, затова всеки елемент от интериора трябва да е внимателно подбран. Осветлението изпълнява не само естетични функции, но е много важно откъм здравословни причини - то не бива да натоварва очите и трябва да създава уютна и спокойна атмосфера. Вътрешното осветление е неизбежен елемент на всяко интериорно пространство и именно поради тази причини днес ще ви запознаем с цените на основните осветителни тела, от които има нужда всеки дом. А за техния монтаж, доверете се на добър електротехник.


Висящи лампи за малки помещения

Както самото име подсказва - това са осветителни тела, които висят от тавана и обикновено са разположени в центъра на стаята. Най-често висящите осветителни тела, известни още като пендели, се използват в трапезариите над масата или в кухнята над плота за приготвяне на продуктите за готвене. Те са традиционен избор за по-малките по площ помещения, тъй като най-силно осветената част е под самото тяло, а краищата на стаята остават по-слабо осветени. Цените на този тип осветление варират от 20 до 200 лева, в зависимост от материала на самия абажур. Можете да изберете дори хартиен такъв, който с помощта на по-силна крушка може да изглежда наистина ефектно.

Вижте още: Сервиз за хранене - цени


Забележителни полилеи за дневната

Полилеите са предпочитано украшение за дневни, трапезари и спални. Те са опция на интериорното осветление, която отличава с елегантност и екстравагантност всяко помещение. Поради голямото си тегло и внушителни размери, полилеите са монтирани на тавана посредством верига, която да ги фиксира. Можете да избирате между класически и модерни полилеи, в зависимост от бюджета, който сте предвидили.

  • Класическите модели с изчистени и елегантни линии, често украсени от кристали, внасят доста аристократично усещане, затова и цената им е по-висока - варират между 500 и 3000 лева.
  • За сметка на това, модерните полилеи имат по-семпла и изчистена визия, вписват се идеално в съвременния интериорен дизайн. Можете да се сдобиете с подобен полилей на цена между 200 и 1300 лева.

Трудно можем да конкретизираме по-точни цени, тъй като много варират според големината, използвания материал и стил.


Стенни осветителни тела

Този тип осветление почти никога не се използва самостоятелно, а по-скоро допълва основното. Идеални са за по-големи помещения, в които светлината в повечето случаи не е достатъчна. Ако сте решили да заложите на аплици във вашия дом, постарайте се те да са съчетани стилово с другите осветителни тела в помещението. Можете да ги намерите на цени от 40 лева за традиционна стенна лампа до 200-250 лева за такава с 2 или повече крушки.

Вижте ощe: Лепене на тапети-цени


Лампиони за повече уют

Стилните лампиони са идеалният начин да се подчертае модерният интериор. Едновременно класически и съвременни, те се вписват във всяка тенденция. Обикновено се използват за създаване на допълнителна светлинна група в избрана част от стаята ви. Цената им зависи най-вече от височината и материала, който е използван за основата. Лампионите с дървено или метално тяло, допълнено от абажур, започват от около 120 лева. Моделите тип "туба" могат да бъдат намерени в диапазон 160-300 лева.

Ако сте се нанесли скоро в ново жилище или искате да ремонтирате старото, не забравяйте да се обърнете към опитни специалисти. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и в рамките само на 24 часа различни изпълнители ще ви изпратят конкурентни оферти с цени. Разгледайте профилите им, както и мненията от предишни клиенти и изберете най-добрия вариант за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта