ТОП 5 на интериорните стилове за мансарда

Публикувано на 07/07/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2020 | Видяно 8 069 пъти

В света на дизайнерите вътрешното обзавеждане говори на езика на ясно изразени или леко размити интериорни стилове. Удачно подбрани, последните могат да се чувстват доста уютно в едни специални жилища, славещи се със своите скосени тавани и изкушаващо близката си позиция до звездите. Правилно разпознахте мансардите.

Те лесно се превръщат в истински свежи, артистични съкровища, ако им позволите да покажат най-доброто от себе си. И за да ви помогнем да го направите, подготвихме за вас своеобразна класация на петте най-добри дизайна за мансардени домове. А в случай че пожелаете да приложите нещо от видяното във вашето подпокривно местенце, доверете се на професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Номер 5: Мансарда в рустик стил

Стартираме нашата класация с небезизвестния рустик стил, който заема почетното пето място.

  • Той е характерен с грубоватите си дървени елементи, които плавно се съчетават с очарователния естествен камък. Въпреки че носи полъх от миналото, е сред най-предпочитаните стилове в съвремието, което го превръща в едно от модерните дизайнерски решения.
  • Избран за мансарда, вдъхва в последната внушението, че се намирате в телепортирала се на върха на жилищна кооперация селска къщичка или планинска хижа.
  • Още по-добре ще ви се получи тази визуализация, ако сте предвидили камина в обзавеждането. Тя може да бъде и декоративна, а веселите ѝ пламъчета ще стоплят сърцето ви.


Номер 4: Мансарда в бохемски стил

Четвърта позиция в нашата класация е отредена за колоритния и жизнерадостен бохемски стил.

  • Той може да се превърне в любимо ваше интериорно вдъхновение, ако имате реална или унаследена носталгия по хипи движението. Или пък при силно изразена любов към артистичността и свободата.
  • Бъдете смели, хвърлете щури, шарени декоративни възглавнички по пода, закачете слънце на стената, точно между грамофонните плочи, които сте извадили на показ. Грабнете китарата, добавете щастливи усмивки и си направете импровизиран концерт с приятели. Ако, в резултат на последния, намиращите се в близост гълъби не са отлетели след последния тон, спокойно можете да се пробвате в следващия музикален формат.

Вижте още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение


Номер 3: Мансарда в еклектичен стил

Стигаме и до златната среда в нашата класация, където се е настанил еклектичният стил.

  • Достатъчно дръзко и нестандартно е само по себе си решението да живеете в мансарда. Затова интериор, който съчетава в себе си несъвместими на първо четене елементи, е точно на мястото си в нея.
  • Желателно е все пак да се придържате към един основен дизайн, който да ви служи като фон.
  • Детайлите, взети назаем от други стилове, нека присъстват само като акценти. Идеята е да се получи симпатичен микс, а не фестивал на кича в дома ви.
  • Действайте с размах, но същевременно внимателно следете да не преминавате границите на добрия вкус.


Номер 2: Мансарда в индустриален стил

Само на няколко тухлички разстояние от върха на класацията откриваме един от феномените в интериорния свят. Все пак, едва ли можем да се сетим за друг като индустриалния стил, който така умело да вплита в себе си грубоватост и уют.

  • Характерните за него голи тухлени стени, в компанията на бетон, тежки черни железни полилеи и метални столове ще разпознаят точния адрес за себе си във вашата мансарда.
  • Той ще е добре дошъл и за вас, ако ви харесва усещането, че живеете във фабричен цех, където няма място за излишно напудряне.
  • Всичко е в суров вид, но готово да ви приюти след тежкия работен ден.

Вижте още: Уникална мансарда с обзавеждане от палети в индустриален стил


Номер 1: Мансарда в скандинавски стил

Дойде моментът да обявим и първенецът в нашата класация. Безспорен водач в нея е скандинавският стил, който сякаш се е родил на този свят, само за да донесе радост в мансардата.

  • Разлейте щедри дози от искряща белота, нежна синева или романтичен бледорозов нюанс по стените и пода, и ги оставете да бъдат платното, върху което рисувате весели цветни детайли.
  • Почувствайте се пространствено освободени и заредени с чистота и позитивна енергия още с прекрачването на прага си.   

Пожелахте ли си вече някой от класиралите се в ТОП 5 интериорни стилове за вашето подпокривно жилище? Какъвто и дизайн да предпочитате, поканете го у дома, като се свържите бързо и лесно с препоръчани специалисти в MaistorPlus. Направете заявка за проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и до 24 часа ще имате конкретни оферти, които да сравните. На база на изпратените ви кандидатури, преценете дали искате да поканите изпълнители на оглед. В случай че има спечелил доверието ви, започнете съвместна работа с него, а след като заданието ви бъде завършено, споделете своя отзив в платформата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта