Просторна слънчева мансарда с удивителен дизайн

Публикувано на 16/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/10/2016 | Видяно 37 899 пъти

Усещането за хармония не напуска това просторно жилище, което се отличава с функционален дизайн и неподправен уют. Ако това е и вашата мечта за модерен дом, разгледайте заедно с нас тази просторна и светла мансарда, която среща нуждата от практични интериорни решения с присъщата елегантност на скандинавския стил. Споделете с нас впечатленията си от това страхотно жилище, а за ремонта на своя апартамент потърсете помощ от най-добрите професионалисти в областта, регистрирани в MaistorPlus!


Елегантният интериор разкрива невероятна гледка към града

Впечатляващ дизайн и много светлина – само така можем да опишем накратко този невероятен дом! Разположен в сърцето на Стокхолм, апартаментът обхваща завидните 188 кв. метра, като двете му уютни тераси разкриват уникална гледка към града. Слънчевите лъчи са добре дошли в жилището, благодарение на големите покривни прозорци и липсата на прегради, което от своя страна прави помещенията по-гостоприемни и красиви.

Виж още: Елегантно и вдъхновяващо жилище, което обхваща едва 27 кв.м.


Кухня, трапезария и дневна в едно практично отворено пространство

Основната идея на дизайнерите е да превърнат просторната мансарда във функционален, но най-вече уютен дом. В този смисъл те решават да обединят кухнята, трапезарията и хола в едно общо отворено помещение, като целта е да се постигне улеснена комуникация между обитателите и усещане за повече комфорт. Така докато забърква поредната вкусна рецепта върху плота на кухненския остров, кулинарният виртуоз у дома има видимост към дневната и дори трапезарията. Впечатлението за отворено пространство пък е подкрепено и от доминиращото бяло и еднаквата подова настилка, която забелязваме във всяка стая в този дом.


Сгушена в ъгъла на общото помещение, дневната впечатлява с интригуващ дизайн

В този дом дневната е модерна и уютна, като притежава неповторимата елегантност, присъща на скандинавския стил. В обзавеждането й преобладават изчистените линии и практичният дизайн, които са визуално разчупени от ярката картина, разположена непосредствено над дивана. Шарките, покриващи креслото и декоративните възглавнички пък придават индивидуалност на дневната, без да я смаляват визуално. Дървеният под от своя страна, в комбинация със свежите стайни растения, олицетворява връзката с природата, която е така необходима в забързаната градска среда.


Функционална кухня с мисия да сближава

В дъното на общото помещение е разположен функционален кухненски модул, който впечатлява с изчистени линии и елегантен дизайн. Отдалечеността му от трапезарията, която се намира в другия край на стаята, е компенсирана от удобен кухненски остров. Откъм кухнята той предоставя практичен работен плот за готвене, а от другата си страна приема ролята на барплот. Това е поредната стъпка към създаването на максимално комуникативна обстановка, което е и основна цел на дизайнерите. Изцяло белите кухненски шкафове пък контрастират смело на дървената облицовка на кухненския остров, като по този начин допринасят за хармоничния вид на цялото жилище. 


Трапезарията е семпла, но изключително красива

Трапезарията се отличава с практично, но елегантно обзавеждане, същинско олицетворение на хармонията. Тя е визуално отделена от останалите зони в дома чрез мекия килим, разположен под масата за хранене. Доминиращото бяло, дървените елементи и зелени детайли са в пълен синхрон с дизайна на жилището, като създават усещане за чистота и близост с природата.


Перфектното кътче за всеки слънчев следобед

Излизайки от общото помещение, което приютява кухня, дневна и трапезария, попадаме на страхотна открита тераса, разкриваща невероятна гледка към Стокхолм. Прозрачните прегради, които я отделят от жилището, дават видимост към останалите стаи, като позволяват на слънчевата светлина да достигне до тях през деня. Терасата от своя страна е всичко, за което всеки притежател на модерен дом в града може да мечтае! Разполага с удобен ъглов диван, покрит с множество декоративни възглавнички, които осигуряват пълен комфорт. И това, ако не е перфектното местенце за следобедното ви кафе!

Виж още: Впечатляващо съчетание на ърбън стил и артистизъм в словенски апартамент


Всеки модерен дом се нуждае от подобен работен кът

Фантастичното кътче за работа и отмора е сгушено в пространството, разделящо просторното общо помещение от спалните. То разполага с всичко необходимо за ползотворен творчески процес в домашни условия – функционално бюро, удобен диван и зашеметяваща гледка. Ако пък имате нужда от глътка свеж въздух, можете да излезете на втората тераса, която отново впечатлява с практично обзавеждане и много зеленина. Освен че е страхотно местенце за довършване на работните задачи, тази тераса е и същинска втора трапезария на открито!


Спалните помещения грабват симпатиите със своя елегантен облик

Това страхотно жилище не разполага с луксозни спални, които предлагат необходимото уединение на своите обитатели. Помещенията се придържат към доминиращия скандинавски стил, затова не е изненадващо, че в тях стените и подовата настилка са в стилен синхрон с тези в общото помещение. Обзавеждането тук е насочено към постигане на пълен комфорт, за който допринася и сивото двойно легло. Всички аксесоари и декорации са сведени до минимум, така че да то да не изглежда тъмно и схлупено под натиска на ярките елементи. 


Другото спално помещение се отличава с практични решения за съхранение на вещи

Втората спалня в това изумително жилище е подчинена на неутралните тонове и близостта с природата. В нея преобладават елементите от дърво, които създават усещане за уют и топлина в иначе минималистичното помещение. Стенният гардероб, скрит зад огледална плъзгаща врата, в спалнята допринася за постигането на перфектна организация и по този начин се отговаря на нуждата от допълнително пространство за съхранение на вещи.

Виж още: Луксът среща екзотиката - малък красив апартамент в африкански стил


Банята разполага дори със собствена сауна

Банята е луксозна и функционално оборудвана, като допълва перфектно обстановката в този зашеметяващ дом. Тук откриваме доминиращото бяло по стените и пода, а дървото покрива една от нишите в помещението, превърната в страхотна сауна. Обзавеждането очаквано се придържа към изчистените линии и практичност, характерни за останалата част от мансардата, като тук отново не липсва светлина и усещане за комфорт.

Почерпете вдъхновение от този фантастичен дом и преобразете своето ново жилище с помощта на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте техните проекти и сравнете профилите им напълно безплатно, като пуснете заявка още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта