Удивителен скандинавски апартамент, който предлага нов прочит за представата ни за уют

Публикувано на 04/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/05/2017 | Видяно 19 165 пъти

Скандинавският стил в интериора е приложим не само в тесни и схлупени жилища, които страдат от недостиг на естествена дневна светлина. Доказателство за това откриваме в един страхотен апартамент, който ни предлага кътче за отмора и релакс, сгушено насред оживената градска среда. Жилището се отличава не само с изключително стилно излъчване, но и със завидна функционалност, като всеки детайл от неговото обзавеждане е подбран с вкус и прецизност. Разгледайте с нас този изумителен дом, който ни напомня, че с помощ от опитни специалисти, няма невъзможни интериорни проекти! Поверете ремонта на своето жилище на квалифиците специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Идеята зад този страхотен дом

Това удивително жилище е разположено в Норвегия и е дело на специалистите от IMAGE BOX STUDIOS. Те се стремят да създадат едновременно функционална и наистина уютна обстановка, съобразена с характерните елементи за скандинавския стил в интериора. За целта изпълнителите споделят, че общото между повечето скандинавски домове са изчистените линии, завидната практичност, прецизната изработка на обзавеждането и невероятното усещане за комфорт. Апартаментът, който ви представяме днес, притежава всички тези качества, като разполага с просторна дневна, красива бяла кухня и артистична спалня, осигуряваща необходимото уединение. Преобладаващият цвят във всички помещения е бялото, а доминиращият материал – дървото, като това е една класическа комбинация за постигане на оптимално удобна, но и вдъхновяваща обстановка у дома!

Виж още: 47 кв.м. в Москва ни запознават с индустриалния стил в пълния му блясък


Бялата кухня е приветлива и изключително красива

Кухнята тук е модерна и функционална, като е разположена в средата на жилището, усвоявайки преходното помещение между дневната и спалнята. Тя е отделена чрез хола посредством преградна стена, като обаче между двете стаи липсва врата, така че да се създаде впечатление за едно по-отворено и светло пространство. Тук белият цвят отчетливо преобладава, като обхваща не само стените и кухненското обзавеждане, но и ефектното дървено дюшеме на пода. Г-образната форма на кухненския модул осигурява необходимото удобство за разполагането на всички важни зони в кухнята, която тук е обединена в обща стая с трапезария и допълнително кътче за отмора, усвояващо ъгъла на помещението. Красивата среща на бялото и черното тук е разчупена от практичното дървено обзавеждане на зоната за хранене, която внася и необходимия уют в общото пространство.


Трапезарията е част от просторната кухня

В стремежа си към постигане на максимално удобство в жилището, дизайнерите решават да обединят кухнята с кокетна трапезария и дори да създадат комфортно местенце за релакс. То обхваща ъгъла на общата стая, като може да приеме ролята и на допълнителна зона за хранене, чието изграждане се оказва наистина необходимо в голямото домакинство. Тук кътчето за отмора е естествено продължение на кухненския модул, като разполага с ефектна черна дъска, върху която собствениците могат да си оставят бележки или пък да започват всяка нова седмица с оригинално позитивно послание. Именно това е и най-богато декорираното кътче в помещението, което спомага за по-артистичния облик на цялата кухня. От своя страна трапезарията притежава практично дървено обзавеждане, като чаровно намигване към скандинавския стил, който често изисква наличие на колкото се може повече естествени материали в дома.

Виж още: Да посрещнем пролетта с тропичен стил в обзавеждането!


Добре дошли в една вдъхновяваща и топла дневна

Дневната е може би любимата ни стая в този просторен скандинавски дом! Тя разполага с функционално обзавеждане, което обаче съвсем не отнема от артистичния дизайн на помещението, а дори успешно го допълва. Тук стените са окъпани в бяло, а през деня завесите са отдръпнати от прозорците, така че стаята да изглежда още по-светла и приветлива. Стената, до която е поставен телевизора, пък разчупва семплата обстановка чрез откритите тухли, които обаче също са решени в бяло, така че да не създават прекалено рязък контраст с обзавеждането. В ъгъла на помещението е разположена малка камина, която, в комбинация с меките килими на пода и декоративните възглавнички по диваните, се грижи за създаването на уют в хола. Белите дивани и дървените столове от своя страна са разположени така, че приятните разговори с приятели да не нарушават видимостта към телевизора. Ефектните картини по стените и осветителните тела пък придават индивидуалност на интериора, като допринасят за това той да изглежда по-стилен и артистичен.

Виж още: Внесете свежест в интериора на дома с тези ефектни декоративни панели


Скандинавската спалня е просторна и изненадващо артистична

От кухнята преминаваме в удобната спалня, която е същинско олицетворение на скандинавския стил. Тя е просторна, светла и изключително гостоприемна, като се стреми да създаде възможно по-отпускаща и приятна атмосфера. За целта в нея не откриваме твърде масивни мебели или декорации – всеки елемент от обзавеждането е подбран с внимание към детайла, така че от една страна то да изглежда наистина елегантно, но от друга – да бъде и достатъчно функционално. Основен акцент от облика на спалнята е леглото, което представлява лека и ненатрапчива конструкция, разчупена визуално от заобикалящите я декорации. Дървената етажерка в ъгъла, нощното шкафче, както и удобното кресло пък създават необходимото усещане за домашен уют и топлина, а това е изключително важно за всяко модерно жилище, сгушено насред забързания градски ритъм.

Този страхотен апартамент несъмнено ще ви вдъхнови да преобразите и своето жилище. Коректни изпълнители за целта пък можете да откриете в нашата платформа, като заявите безплатно проект още сега и разгледате техните профили, оферти и оценки от клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
121 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
43 извършени проекта
Димитър Георгиев VIP
Ремонт на баня, София
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
12 извършени проекта
Андрей
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ремонти - Димитров
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта