Завладяващ акцент в интериора – свежи стени, покрити със зеленина

Последна редакция на 04/05/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 509 пъти

Все повече популярност придобиват интериорните решения, свързани с природните акценти – изобилие от живи цветя, мебели, вдъхновени от природата и др. Дизайнерите на този апартамент са вложили много ефектни елементи в интериора:

  • Изцяло покрити със зеленина стени, които не само създават добро настроение в атмосферата на дома, но и внасят естествена свежест.
  • Много важно условие е съчетанието им със семпъл интериорен дизайн – нежни и светли цветове, „простота” в обзавеждането, а също и изобилието от светлина. Така ще постигнете баланс, а дизайнът на дома ви няма да бъде натруфен или пренаситен.
  • Малките декоративни акценти също могат да намерят място в интериора с нотка природна красота. Но не забравяйте - семплият им облик трябва да бъде водещ.

Свързано:

Вдъхновяващ апартамент в Украйна!

Нека се разходим из този добре уреден и практично обзаведен апартамент, и да разгледаме различните елементи от интериора, внасящи свеж и приветлив облик, усещане за хармония и уют, и идилична атмосфера. На преден план на снимката виждаме част от кухненското обзавеждане - практичен остров, който не са служи за удобство докато сте в кухнята, ами и отделя тази част от помещението от зоната за хранете - трапезната маса, а също и дневната, позиционирана в дъното. Снежнобелият цвят е основен - не само за кухненското обзавеждане, ами също и за стените, масата за хранене и столовете към нея, а също и за малките елементи от декора. Много вдъхновяващ и интересен акцент в интериора са невероятните природни елементи, внесени по много оригинален начин - виждаме изобилие от живи зелени растения, покрили голяма част от външната стена на помещението. А в допълнение са панорамните стъклени врати, водещи до балкона, който се простира от единия до другия край на апартамента. Сивият цвят е основен за рамките на вратите, и е изцяло в тон със светлите тонове на килима. В дъното виждаме и зоната за почивка и релакс - Г- образен диван е разположен по периферията на помещението. Зад него виждаме красив лампион, а отпред е позиционирана малка, но красива холна масичка. Подовата настилка е изцяло от ламиниран паркет, а дървени елементи виждаме навсякъде в интериора - по периферията на кухненския остров, на стената в дъното, а също и вляво - холната секция.