Все повече хора се интересуват от „зелено“ строителство в наши дни. От около двадесет години архитектите по света са запленени от нестандартните идеи и конструкции, които могат да реализират именно чрез товарни контейнери.

Последна редакция на 06/05/2024 от Патриция Симеонова

Все повече хора се интересуват от „зелено“ строителство в наши дни. От около двадесет години архитектите по света са запленени от нестандартните идеи и конструкции, които могат да реализират именно чрез товарни контейнери. Те са сравнително евтин материал, а и са лесни за монтаж и обработка. В този случай собствениците могат да заложат по-голям бюджет за интериора.

Защо товарните контейнери се използват за изграждане на домове и офиси? След като изпълнят своя път и бъдат спрени от експлоатация, в целия свят има над 14 милиона „пенсионирани“ контейнера. А тяхното използване в архитектурата прилича на игрите с кубчета или тетрис, нали? Контейнерите са не просто тенденция заради визията и природосъобразността си, а и затова, че спестяват пари. Много хора също го разбират като концепция за допринасяне за рециклирането. В този материал ще ви покажем едни от най-интересните къщи от контейнери! Потърсете съдействие в лицето на специалистите, регистрирани в MaistorPlus и започнете изграждането на новия си дом, вила в планината или на морето.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Къщи от контейнери със запомняща се визия