Съозбразете се с годишните сезони

Последна редакция на 29/03/2024 от Патриция Симеонова

Всяка слънчева стая е различна. Някои са проектирани, така че да ги използвате през пролетта, лятото и есента, докато други са предвидени за целогодишна употреба. Изглеждат почти по един и същи начин, но имат няколко значителни разлики. 
•    Предназначените за трисезонно ползване обикновено са отделени от останалата част от къщата с плъзгащи врати или френски врати. Разполагат с прозорци от пода до тавана на две или три от страните, което позволява на обитателите да се радват на слънчевите лъчи. В повечето случаи са построени на вече съществуваща веранда.
•    Ако имате желание да използвате слънчевата стая през цялата година, заложете на този вариант. В него е предварително заложено отопление/охлаждане, за да може да се използва през всеки ден от годината. Проектирани са като допълнение към жилищното пространство. Прозорците не са френски, има леко отстояние между пода и остъкляването. Целогодишните слънчеви стаи се строят в съответствие със строителните норми и използваните материали са с по-високо качество от това на трисезонните. 

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Слънчева стая. Какво трябва да знаете и как да я приспособите като още едно помещение към вашата къща?