Текстил и аксесоари в африкански стил: ярки, запомнящи се и нестандартни

Последна редакция на 28/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 710 пъти

Текстилът и аксесоарите са много важни при интериорния дизайн в африкански дух.

  • Текстилът в афро стил трябва да е в наситени цветове, да бъде поразителен в своята яркост и разнообразие от орнаментални зигзагообразни и ромбоидни шарки. Той може да се приложи върху тапицерията на столове и табуретки, пердетата, шалтета за легла и възглавниците. Страхотно изглеждат по стените пана от текстил, както и дървени тотемни маски. 
  • Много неща могат да се използват като аксесоари за декорация: бамбукови завеси, глинени малки статуетки, пепелници от слонова кост, амулети, плетени абажури, дървени щори, ловни трофеи, африкански маски, както и живи растения. Огледалата и снимките, поставени в рамки, изработени от бамбуково или абаносово дърво, изглеждат шик в стая с африканския интериор.
  • Един съвет: не се стремете стаите в жилището ви да наподобяват етнографски музей за Африка, необходимо е чувство за мярка. 

Ако смятате, че имате нужда от професионална помощ за по-цялостен ремонт или консултация за организиране на апартамента си в афро стил, не се колебайте да свържете с специалистите в мебели и обзавеждане, регистрирани в MaistorPlus. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект, за да получите атрактивни предложения, което не ви обвързва със задължително наемане на изпълнител. За сметка на това, така ще можете да сравните офертите, които ще получите и да изберете най-подходящата.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Африкански интериор – всичко за тази ексцентрична екзотика