Колко далеч искате да стигнете?

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 361 пъти

 

Първото нещо, което трябва да вземете под внимание, е голямата картина. А именно какъв е мащабът на планирания от вас ремонт. Ремонтът на банята грубо може да бъде групиран осъществен в три етапа. След като ясно дефинирате кои са те и изготвите обща стратегия на действие, обмислете графика на проекта.

  • Повърхностни промени

В най-добрия случай се намирате в ситуация, в която общият изглед на вашата баня ви допада. Харесва ви нейния размер, харесват ви плочките по стените и пода, харесва ви нейния таван. Ако това е ситуацията, в която се намирате, е добре да се водите от принципа „освежаване, а не подмяна“. Този тип ремонт се състои в малки, козметични промени като смяна на фуги, подмяна на декоративните елементи в банята и др.

  • Изчистване и подмяна

Това ниво на ремонт на баня включва в себе си пълна подмяна на плочки, подови настилки, водопроводни и осветителни тела. В този случай запазвате размерите и разположението на елементите в банята, но освежавате цялостния ѝ вид.

  • Пълна промяна на оформлението

Промените в оформлението в най-общия случай включват предходните две нива, както и подмяна на по-ключови и трудни за монтаж елементи в банята. Такива са тоалетната, ваната, душ кабината, мивката. Промените в оформлението също включват и подмяна на окабеляването и изцяло нова арматура.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности 3 въпроса, на които да си отговорите, преди да предприемете ремонт на банята