Стъпка 1 за монтиране на стойка за телевизор:

Последна редакция на 25/04/2024 от Теа Даулова

Стъпка 1: Една от ключовите стъпки, след като имате предвид горепосочените правила, е да намерите надеждно място за окачване на монтажната рамка, която ще поддържа телевизора. Това е действие, с което ще си дадете повече сигурност, че телевизорът ви ще бъде окачен качествено и правилно.

  • За целта е важно да намерите стена с максимално добро задържане. Трябва да имате предвид, че тези от гипсокартон не са надеждни и монтирането на телевизор върху тях не е препоръчително.
  • Важно е също да проверите дали в стената няма окабеляване, тръби и метали. Това се случва с помощта на детектор за кабели и метал.
  • За да откриете място на стената, свободно от нежелани елементи, е нужно единствено да допрете детектора до стената и плавно да го движите. Когато е налице такова, на което липсват кабели и болтове, то ще индикира. Разбираемо, това е пространството, подходящо за окачване на рамка за телевизор и съответно това, върху което ще трябва да пробиете дупка. За ваше улеснение - отбележете го с молив. Обикновено местата за отворите трябва да бъдат четири, но броят строго зависи от типа монтажна рамка, която имате.

Свързано:

Работилница Lidl Как сами да монтираме телевизора си на стената?