Мокро почистване

Последна редакция на 12/05/2024 от Люси Любомирова

След като сте се отървали от строителния и обикновения прах, можете да преминете към мокро почистване на повърхностите - това е основната част от процеса. Общият принцип е същият: движете се от тавана на пода. Ако има петна по стените, почистете ги, но като вземете предвид покритието на стените.

Например, хартиените тапети не са предназначени за мокро почистване. В екстремни случаи можете много внимателно да избършете местата, които са зацапани. Плочките се почиства със подходящ продукт, а следите от грунд могат да бъдат отстранени с ацетон. Остатъците от фугираща смес се отстраняват с шпатула, а понякога могат да бъдат отстранени с обикновена кърпа.

Не забравяйте за детайлите: корнизи, дограми, полилей, малки лампи. Те се избърсват с влажна кърпа или микрофибърна кърпа. За огледалата, като правило, е достатъчен препарат за стъкло. Това може да е достатъчно и за прозорците, но ако са твърде мръсни, ще трябва да използвате по-сериозни препарати. За пода е добре да добавите специален препарат към водата. Снабдете се с такъв в зависимост от подовото покритие - за ламинат, за паркет и т.н.

Свързано:

Как да почистим апартамента след ремонт?