Обмислете покупката на енергийно ефективни аксесоари

Последна редакция на 26/04/2024 от Мартина Маринова
Източник | Видяно 487 пъти

Инвестирането в допълнителните компоненти, в дългосрочен план ще ви осигури по-голям комфорт и спестявания. Те ще помогнат за увеличаването на общата ефективност на дома и ще защитят котела и отоплителната система. Тук ще се спрем на няколко от тях.

Новите интелигентни зониращи контролери, осигуряват възможност за контрол на отоплителната система и свързания към нея газов котел. Те позволяват температурно зониране, т.е. задаване на различни температури в различни стаи, избягвайки от отопляването на празни помещения. В комбинация със стаен термостат/дистанционен интерфейс, те значително могат да повишат комфорта в жилището.

Дистанционният интерфейс CAR V² на Immergas например, комбинира функцията на програмируем термостат и дистанционен контролер в едно устройство, осигурявайки възможност за отдалечен контрол на настройките на инсталирания котел от избраното помещение в жилището. Функциите за управление и модулация на мощността на котела, гарантират отличен топлинен комфорт и нисък енергиен разход, а в комбинация с Контролера за управление на зони, ще осигури равномерна температура и ще облекчи натоварването на отоплителната система.

Други предимства предлага и инсталирането на външна температурна сонда. Нейното използване е от немалко значение, защото контролът на компенсация на промените във външната температура може да повиши ефективността на кондензния котел с до 15 на сто. Това позволява на котела да регулира подаващата температура към отоплителната инсталация, в зависимост от текущата външна температура, поддържайки точно и без колебания избрания климат в жилището, независимо от климатичните условия.

Помпата за дренаж на конденз е друг важен компонент към газовия котел. Тя осигурява ефективното отстраняване на кондензационната течност, отвеждайки я в подходяща канализационна система, дори и на големи разстояния. Компактността на устройството позволява инсталирането му при всички изисквания за монтаж, без да нарушава естетиката на помещението, в което е инсталирано.

Последното, на което ще се спрем в тази секция е инсталирането на магнитно-циклонен филтър. Утайката от железни оксиди е една от най-основните причини за повреди на отоплителната система, които може да се избегнат чрез инсталирането на вискоефективни продукти за магнитна филтрация. Сред предимствата на магнитно-циклонните филтри са спестяванията, които осигуряват, защитата и удължен експлоатационен живот на отоплителната система и газовия котел, както и намалените въглеродни емисии.

Свързано:

ЧЕКЛИСТ ПРИ ПОКУПКАТА НА НОВ ГАЗОВ КОТЕЛ – ОСНОВНИ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ