Природният газ е идеален партньор за възобновяеми източници

Последна редакция на 28/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 425 пъти

Слънцето е един от най-богатите източници на енергия, достъпнa за нас безплатно и за неопределено време. Слънчевата енергия може да осигури топлина за вашето жилище, както и да се използва за подгряването на водата за санитарни нужди. Затова, сред решаващите предимства на газовите котли освен технологията на чисто изгаряне е и разнообразието от комбинации, които позволяват. 

Свързването на газов котел към соларна система може да подпомогне отоплението и подготовката на битова гореща вода. През преходните сезони жилището може да се захранва почти изцяло с възобновяема енергия, а когато навън захладнее, газовият котел поема изцяло топлината в дома. Освен, че това гарантира по-ниски разходи за отопление, това решение е и екологично.

Интегрирането на хибридна система (комбинация от газов модул и термопомпен агрегат) също позволява голяма гъвкавост, защото дава възможност за отопление, охлаждане и производство на битова гореща, не само на газ, но и на ток. Освен това интелигентният софтуер на системата автоматично избира по-икономичния източник към дадения момент, което осигурява още по-големи спестявания.

Свързано:

ОТОПЛЕНИЕТО С ГАЗОВ КОТЕЛ: ЕФЕКТИВНО И ИКОНОМИЧНО