Трендове и идеи за обзавеждане през 2021

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 255 пъти

Съвременните идеи за обзавеждане са в посока максимално доближаване до природата, осигуряване на комфорт и удобна среда за живот. Живущите по градовете вече се насочват към крайградския живот, където близостта до естествената среда е по-голяма, така че и трендовете са насочени в тази посока. Нека видим кои са те, какви цветове ще са актуални за хола, за спалнята, за банята, според Vivre.

Какви са актуалните трендове в обзавеждането през 2021-ва година?

Ако преди пандемията в идеите за обзавеждането предимно се наблягаше на изкуствените материали, то след нея нещата се обърнаха и вече близостта и хармонията с природата са повече от наложителни. Това се отнася както за мебелите, така и за цветовете и използваните стилове. До сега живеехме в малки и тесни жилища, но вече се нуждаем от повече въздух, пространство и дистанция. Ето защо, акцентът ще бъде към по-широките и просторни помещения, използване на естествени материали при обзавеждането и стремежите за постигане на хармония и спокойствие.

Вече в проектите по интериорен дизайн ще се налагат идеите за домашно работно пространство, за дистанционна работа (Home Office), както и допълнителни дизайнерски решения, правещи продължителния престой вкъщи по-приятен. Домашната фитнес зала ще се превърне в нещо обичайно, така че всеки член от семейството да я използва за спортуване и раздвижване, при продължителен домашен престой.

Тоест, накратко, може да се каже, че акцентите в идеите за обзавеждане ще са насочени към създаване на максимален комфорт, пълна близост до природата, максимална пространственост и употреба предимно на естествени материали.

Свързано:

Трендове и идеи за обзавеждане през 2021