Мечтата за собствен дом е навестявала всекиго

Последна редакция на 23/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 1 642 пъти

Всеки от нас е мечтал да си има собствено уютно местенце, където да намира нужната доза спокойствие сред забързаното ежедневие. Изключение не прави и младата дама, чието скромно и същевременно приятно мансардно жилище предстои да разгледаме сега. Творческата ѝ работа изисква обстановка, която да успокоява ума. Едновременно да му осигурява почивка, но и да го провокира за нови идеи. Всичко това тя открива в осъщественото си намерение да закупи едностаен апартамент, тип студио, което става възможно с помощта на изтеглен жилищен кредит.

Дали е имала възможност да избегне подобен ход и да се самофинансира? Разбира се - стига да е привърженик на идеята рязко да намали стандарта си на живот, както и да се подложи на спартански лишения години напред. Защото макар и да говорим за дом, побиращ се в едва 17 кв.м., дори само за основния му ремонт, биват заделени между 10 000 и 15 000 лв. Непосилна сума за повечето български домакинства, предвид икономическата ситуация, в която се намираме.

Добрата новина е, че разумен изход има, а в конкретния случай УниКредит Булбанк подава ръка на младата дама. Банката създава специален микросайт, който е наземенима помощ за всеки, решен да превърне в реалност своя мечтан дом. Именно отлично синтезираната в него информация насочва бъдещата собственичка към важни детайли, още докато търси своето жилище. Като например да вземе под внимание какви са съседите, локацията, поддържа ли се добре входът. В последствие професионално подготвените консултанти също допринасят тя да бъде уверена в целия процес от кандидатстването до усвояването на кредита. Резултатът е един прекрасен дом, който безвъзвратно е оставил в миналото статуса си на занемарен имот.

Свързано:

Преди и след: Как занемареното мансардно студио оживя в пастелните нюанси на уюта