Бижуто в короната

Последна редакция на 20/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 594 пъти

ULTRACOLOR PLUS е високоефективен, полимерно модифициран, анти-ефлоресцентен, бързо втвърдяващ се фугиращ разтвор с водоотблъскваща DropEffect® и устойчива на плесени технология BioBlock® за фуги с ширина от 2 до 20 мм. Това е продукт от клас CG2 WA, съвместим със стандарта UNI EN13888 и се предлага в 34 различни цвята.

Той се отличава с уникални характеристики, като:

  • Устойчивост на мухъл (технология BioBlock®). Съдържа специални органични молекули, които, разпределяйки се равномерно в микроструктурата на фугиращите линии, стигат до самия корен на проблема, като възпрепятстват образуването на микроорганизми, отговорни за каквито и да е промени в сместа, причинени от плесен.
  • Водоотблъскване (технология DropEffect®). Намалява повърхностната абсорбция на вода.
  • Стабилен, еднороден цвят. Самохидратиращото се хидравлично свързващо вещество, съдържащо се в продукта, гарантира еднороден цвят и тъй като ULTRACOLOR PLUS не произвежда ефлоресценция, няма оцветяване. По време на процеса на хидратация, специалните цименти, съдържащи се в ULTRACOLOR PLUS, не образуват кристали калциев хидроксид, които причиняват ефлоресценция.
  • Скорост. Кратко време за изчакване преди почистване и много лесно довършване. Кратко време за изчакване, преди да въведете помещението в експлоатация
  • Лесно почистване. Гладко, компактно крайно покритие с ниска абсорбция на вода, което също го прави много лесно за почистване.
  • Механични якости. Отлична устойчивост на абразия, цикли на замръзване-размразяване и огъване, което означава отлична издръжливост.
  • Устойчивост на UV лъчи. Гамата се предлага в повече от 34 цвята, които са устойчиви на ултравиолетови лъчи и атмосферни агенти.

За допълнителна информация за това как се използва ULTRACOLOR PLUS в България или за други подобни продукти за вашия проект, свържете се с Техническият Отдел на Mapei на www.mapei.bg или на Facebook страницата.

Свързано:

Ключовата роля на фугите