Ремонтиран ли е скоро покривът ви?

Последна редакция на 26/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 635 пъти

Немалко хора съобразяват да проверят състоянието на покрива си едва когато то е почти неспасяемо. Не е нужно да чакате керемидите да започнат да валят, конструкцията да се срути заради изгнилите си дъски и да повлече и без това прокъсалата се мушама, за да поканите експерт за оглед. Навременните покривни ремонтни дейности са ключови за добре подготвения за зимата дом. Причините:  

  • Трудно ще откриете покривна бригада, готова да работи при интензивни зимни условия. А понякога възникват повреди, изискващи наистина спешна намеса. Всяко отлагане на покривния ремонт носи в себе си излишни рискове. Затова ви съветваме да извършвате ежегодна профилактика на покрива си през пролетта и есента.
  • Знаете ли, че липсващата или компрометирана покривна изолация може да предизвика между 10 и 30 % загуба на топлина от жилището ви? Като “бонус” получавате серия от неприятни течове по стените и таваните си.
  • Своевременното вложение в качествена изолация на покрива ще се отблагодари под формата на намалени с около една трета сметки за отопление.

Свързано:

Готов ли е домът ви да посрещне зимата?