Какви са качествата на всеки здрав покрив?

Последна редакция на 04/05/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 482 пъти

Защитата над главите ни е от първостепенно значение за комфорта във всеки дом. Никой не иска да изпада в тиха лудост само при мисълта за поройни валежи, гръмотевични бури и ураганни ветрове. На какво обаче трябва да обърнете внимание, когато предстои поставяне или реновиране на покривна система?

Всеки здрав покрив притежава следните качества:

  • Сигурност. Нито един друг елемент не може да ви даде защита на цялата конструкция. От качественият покрив зависи всяка друга част в дома ви – от основите, през помещенията, до интериора. И ако атмосферните условия са непредвидими, то избора на покрив е изцяло в наши ръце.
  • Минимални козметични ремонти. Направената инвестиция в покривна система ще ви се възвърне многократно. Понятието „ремонт на ремонта“ определено не е желан ефект за никого. И за да не се стига до този сценарий е най-добре да заложите на сигурни материали още от самото начало.
  • Качествена суровина за изработка на продуктите. Сред най-устойчивите материали се откроява глината. Нейните качества са безспорни. Когато се използва и техника за претворяването й в керамика, то наистина няма какво да мислите – това е точният продукт за вашия покрив. Тя осигурява здравина, стабилност, издръжлива е на високи температури. Освен това прекрасен бонус е, че се предлага богато разнообразие от цветове, форми и модели.
  • Покривът е изграждане на цялостна система, а не само керемиди. Много често, когато става въпрос за покрив си представяме само керемиди. И понякога хората са склонни да изберат качествени керемиди, но да подценят свойствата на цялостната конструкция.  Истината е, че всеки елемент е от съществено значение. Капаците, отдушниците, подпокривното фолио, вентилационните ленти са не по-малко важни, за да бъде вашият покрив здрав за дълго време.
  • Издръжливост. Покривът е изложен на всички климатични стихии – вятър, дъжд, градушка, сняг, слънце.  Негово задължение е да издържи на цялото метеорологично разнообразие, а ваше – да изберете правилните материали, от които да го превърнете в такъв! Водонепропускливостта и на мразoустойчивостта са задължително условие за керемидите.

Свързано:

Какви качества трябва да притежава здравият покрив и как да разпознаем подходящите компоненти, с които да го изградим?