Началото на пътя към мечтания дом за младо семейство

Последна редакция на 26/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 2 654 пъти

Мечтата за собствено жилище заема водещи позиции сред българското население. От ранна детска възраст мнозина от нас са чували колко е важно един ден да си имаме наше местенце за живеене и да сме независими. Това, разбира се, има своите предимства. Сами решаваме как да обзаведем отделните помещения, без да искаме разрешение от хазяите. В следващите редове ще разгледаме преобразяването на първоначално скучен имот, който става притежание на млада двойка в България.  

Също като болшинството родни домакинства, двамата млади са подвластни на икономическата обстановка в страната. Тя не им позволява да финансират сами придобиването на жилище, без това да наруши качеството им на живот. Още повече, средствата за покупка са само началото, почти винаги задължително следвани от такива за основен ремонт. А конкретно за реновиране на двустаен апартамент, какъвто е избрала семейната двойка, са нужни между 20 000 и 30 000 лв. 

Вариантът да се подложат на непосилни лишения, опитвайки се да се справят сами с подобни разходи, им изглежда непривлекателен. В същото време идеята да теглят банков заем първоначално ги притеснява заради многото неизвестни около нея. На помощ идва сайтът на УниКредит Булбанк – моят нов дом, който е предназначен за всеки, който се е насочил към закупуването на имот. Информацията в него е удобно синтезирана и може да се използва и от неклиенти на банката напълно безплатно. Профeсионализмът на консултантите в банката е поредна основателна причина семейството да вземе разумното решение да изтегли жилищен кредит.

Свързано:

Преди и след: Как млада двойка превърна скучния си имот в приветлив и светъл дом