Как може да комбинирате Porotherm 12 N+F ?

Последна редакция на 20/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 473 пъти

Porotherm 12 N+F е препоръчително да се използва за вътрешни стени. Що се отнася до стълбища, класни стаи, жилищни и санитарно-хигиенни помещения в жилищни сгради, то тогава ще трябва да заложите на комбинация от два блока.

  • За по-високи изисквания за шумова норма е добре да се използват Porotherm 12 N+F в комбинация с Porotherm 8 N+F. С тях се постига по-висока изолация на въздушния шум. Това се дължи на по-голямото им относително тегло.
  • Максималните стойности, изисквани от нормите за стени между учебни стаи, спортни зали или музикални кабинети е 55 dB при дебелина на зида от 25 см. Те могат да бъдат постигнати чрез създаване на т.нар „сандвич“. Идеята на това е да се поставят платна от минерална вата между двата блока.  По този начин на практика имаме редуване на керамика-изолация-керамика, което драстично ще намали възможността от предавате на звукови вълни.
  • Освен ограничаване на шума, тези блокове осигуряват и добра топлоизолация между апартаментите.

Ограничаването на шума в дома е не по-малко важно от топлоизолацията. Не подлагайте търпението си на изпитание, а заложете на решения и продукти, които ще ви осигурят комфорт и спокойствие у дома. С повече детайли за блоковете Porotherm и техните приложения, можете да се запознаете в сайта на нашите партньори от Wienerberger.

Свързано:

Защо е важно да шумоизолираме дома си?