България е вдъхновител на новата дизайнерска колекция Vassad

Последна редакция на 26/04/2024 от Мария Илиева
Източник | Видяно 480 пъти

ИКЕА България ни изненада с уникално събитие - представянето на колекция Vassad от самите дизайнери, които дойдоха специално у нас, за да изнесат публично интервю. 

Лимитираната колекция е създадена и вдъхновена в България. Това е първата такава по рода си. 

Световноизвестните дизайнери Кнут и Мариане Хагберг дойдоха у нас по покана на ИКЕА България и Studio Komplekt, като представи VÄSSAD на 6 октомври 2018г., в изложбената зала Gladiator.

Как възниква идеята за колекцията? При идването си в България през 2015, заедно с родоначалника на ИКЕА Ингвар Кампрад, Кнут и Мариане Хагберг се вдъхновяват от заобикалящата ги среда, производствените методи и материали в българските фабрики.

Към идеите оттам, шведските дизайнери добавят и щипка вдъхновение от фантастичните продукти на ИКЕА от миналото, включващи някои изключително популярни обекти от 80-те години. Резултатът е колекция със суров, автентичен вид, който е подходящ за всяка обстановка. Така за първи път дизайнери на ИКЕА си сътрудничат с български производители за създаването на цяла колекция, разработена директно във фабриките в България.

Свързано:

Ексклузивно от ИКЕА - "Фабрични ефекти", колекцията вдъхновена от България!