5. Подредете мебелите в стаята така, че да не пречат на циркулацията на въздуха

Последна редакция на 20/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 650 пъти

Със сигурност не е добра идея пред радиатора да имате диван или фотьойл. Това обезателно ще наруши правилната циркулация на топлина и ще натовари крайните ви сметки. Ако се налага, направете промени още сега. Преместете всички мебели така, че пространството да може да „диша“. Не създавайте бариери, които да пречат на достигането на нормални температури в дома ви.

Един добър трик за допълнително осигуряване на топлина в домове с радиатори е използването на алуминиево фолио. Сложете го по дължина на целия радиатор от страната на стената. По този начин ще се отразява топлината и по-голямо количество ще остава в стаята.

Всеки от нас се сблъсква с високи сметки за отопление през студените месеци. Но винаги може да направите няколко малки стъпки, които ще доведат до сигурни резултати. Колкото и да не ви се вярва, тези малки трикове със сигурност ще се отразят положително на бюджета ви. И все пак, ако имате нужда от обновяване или смяна на отоплителната система, винаги може да се свържете със специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имат възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Снимки за отопление Как да подобрите отопление през зимата?