Приложимо на открито и на закрито

Последна редакция на 29/03/2024 от Михаела Генчева
Източник | Видяно 1 124 пъти

Инфрачервените отоплителни тела могат да се употребяват практически навсякъде. Могат да се ползват както на открито, така и на закрито. Предпочитан избор са за отопление на градини, балкони, заведения навън. Принципът на движение на инфрачервените лъчи позволява те да не се влияят от вятър и атмосферните условия. Топлината не се разсейва и не затопля въздуха, а само хора и предмети.

  • За външна употреба са подходящи отоплителни тела с къси вълни, които работят много интензивно и бързо предоставят необходимата топлина.
  • На закрито, инфрачервеното отопление може да се използва във всяка стая на дома, във промишлени помещения, складове, зали. За такива случаи са подходящи кварцови нагреватели със средна или с дълга дължина на вълните.
  • Дълговълновата инфрачервена топлина е подходяща за изцяло закрити места, където климатът е стабилен, защото при тях лъчите лесно се влияят от вятъра. Затоплянето се осъществява чрез продължително акумулиране на топлина.
  • Средновълновата инфрачервена топлина се използва за полузакрити места, като оранжерии, частично покрити тераси и т.н. Средната дължина на вълните ги прави по-податливи на външно влияние и затова е добре помещенията да не са изцяло открити.

Свързано:

Снимки за отопление Инфрачервеното отопление - къде и защо да го използваме