Как да направим едно помещение визуално по-голямо с помощта на осветлението?

Последна редакция на 19/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 971 пъти

Осветлението е едно от онези неща, които оказват особено голямо влияние върху интериорния дизайн на всяко едно помещение. Добре подбраните осветителни тела могат напълно да променят визията и атмосферата в едно жилищно пространство. Те могат да вдъхнат повече стил в него или пък да му го отнемат. Могат да променят цялостния облик на пространството, като подчертаят някои елементи в него или пък прикрият други. Те могат и да направят така, че едно пространство да изглежда по-голямо или пък по-малко. 

Това е така, тъй като разновидностите, в които осветителните тела се предлагат, са наистина безброй. От настолни лампи, които се поставят върху масички за кафе или нощни шкафчета, през подови и висящи такива до вградени в различни подови или стенни повърхности осветителни тела.

И точно заради многообразието си, те се превръщат в перфектното средство, с което да се постигне по-стилен интериор и да създаде илюзия за повече простор в едно помещение, особено ако то е по-компактно. За да се убедите в това, тук сме подбрали 4 ценни съвета, които да приложите у дома. Ако пък искате професионалист да се заеме с изпълнението им, потърсете такъв в нашата платформа.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Как да направим едно помещение визуално по-голямо с помощта на осветлението?