Вграден хладилник - предимства и недостатъци

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 266 пъти

Дали да вградим хладилника е един от често срещаните въпроси, когато ремонтираме старата или обзавеждаме новата кухня. Отговорът му в голяма степен зависи от пространството, с което разполагаме, отделена ли е кухнята или обединена с дневната, какви са вижданията ни относно цялостната интериорна идея. Ето и някои от основните предимства и недостатъци на вградения хладилник:

Предимства:

  • Вграденият хладилник може да ви спечели допълнителни точки по естетика, ако целта ви е завършена кухненска визия. Това важи в още по-голяма сила, ако кухнята, трапезарията и дневната ви са решени като обособени зони в рамките на едно отворено пространство. По-добрата кореспонденция между тях предполага и по-умело съчетаване на мебелите и така, когато хладилникът е вграден в шкаф, ще се впише по-плавно в пейзажа.

Недостатъци:

  • Най-често срещаните възражения относно вградените хладилници се отнасят до това, че са по-тесни, липсва им дълбочина. Двулитровите бутилки например не могат да се поберат в тях или поне в немалко от този тип уреди. Цената им е по-висока заради допълнителния труд, който изисква самото вграждане. Има опасност, ако не е захваната добре, вратата на шкафа, в който е вграден хладилникът, да увисне. Срещат се и мнения, че вградените хладилници изразходват по-голямо количество енергия за охлаждане.

Вижте още: Машините за сладолед - практични или излишни за домакинството?

Свързано:

Пътеводител в кухнята: Вграден или свободно стоящ хладилник?