Намерете баланса между елементите на Фън Шуй

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 812 пъти

Според Фън Шуй съществуват пет елемента: дърво, огън, земя, метал и вода. От изключителна важност за един офис е да има баланс между всички елементи. Ето как да го постигнете:

  • Дърво: Най-лесният начин да пренесете елемента дърво в офиса е чрез растения. Както споменахме, зеленото символизира растежа и осигурява прогрес в кариерата. Къде точно ще поставите новите си саксии, също ще определи какво ще привлечете повече в живота си - любов, богатство или добро настроение.
  • Огън: Елементът на огъня помага да се внесе повече топлина в дадено пространство, а също така спомага за добра работна атмосфера. Можете да го внесете в работно пространството със свещи, триъгълни форми и цветовете червено, розово, оранжево и жълто. 
  • Земя: Земният елемент помага за създаването на усещане за повече спокойствие и стабилност. Керамичните предмети, съдове или плочки, както и земните цветови тонове ще внесат по неповторим начин този елемент в офиса.
  • Метал: Металът се свързва с яснота, прецизност и остър ум. Той помага и да се премахнат разсейванията. Цветовете, които можете да ползвате в случая са сиво, бяло и металик. В един офис е важно да има поне един елемент, изработен от метал. По този начин ще се създаде атмосфера, която да ви предразполага да завършвате работата, която започвате.
  • Вода: Водната стихия носи спокойствие, лекота и свежест. Тя е символ на изобилието и богатството. Декорирането на офиса с фонтани с вода, стъклени елементи или огледала ще благоприятства проявата на елемента вода. Можете също да акцентирате с цветовете синьо и черно или пък да добавите вълнообразни, криви форми.

Сами виждате, че офисът не е нужно да бъде обикновено, скучно и мрачно работно пространство. Само с няколко прости дизайнерски промени можете да имате по-приятно място, в което да прекарвате работния си ден. А спазвайки принципите на Фън Шуй офисът ще е не само естетически приятен, но и ще стимулира доброто ви настроение и порива ви за работа. Още тънкости относно интериорния дизайн можете да научите от специалистите, регистрирани в сайта ни. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните, да видите мнения на предишни клиенти и да направите правилен избор!

Свързано:

Идеи за офиса Можем ли да обзаведем офис по правилата на Фън Шуй?