Изберете общото помещение

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 436 пъти

В съвременния свят не всеки разполага с отделно помещение за офис, игра, сън и домакински дейности. Често се случва в жилището една и съща стая да изпълнява различни функции. При съчетаване на работа за вас и забавления за децата най-добре е да изберете място, което ще е общо – хол, отделна стая или дори кухнята. Нека стаята да е добре осветена и предразполагаща – топлите, пастелни тонове, светлите цветове на стените и разчупеният дизайн ще стимулират вашия работен процес и ще накарат детето ви да се чувства уютно и комфортно.

След като определите общото помещение, създайте отделни кътове - един за вас и един за детето. Ако мястото позволява – и един общ, в който от време на време да се събирате за съвместни занимания. Нека те са ясно разграничени, но да се комбинират успешно в общата обстановка. Изберете една обединяваща тема – цветове, мотиви, стил и аксесоари. Ако в детския ъгъл поставите килим, нека някой елемент от вашия ъгъл да повтаря цветовете му. Ако вие работите на бюро – нека детето да има собствена масичка, на която да може да рисува или строи. Тези елементи ще накарат малкия човек да усеща, че е част от процеса, а не е изолиран, докато вие сте заети и не му обръщате внимание.

Свързано:

Идеи за офиса Как успешно да комбинираме работно място и стая за игра у дома

Модерна и елегантна дневна, решена в черно, бяло и дърво. Работният кът е семпъл, компактен и не се набива на очи. На преден план е функционалността - всички мебели са изчистени и оптимизирани, така че да осигуряват пространство и удобство за работещия. Стаята е добре осветена, а усещането за чистота и светлина се допълва от белите стени и мебели, които създават простор на помещението. В контраст са черните мебели, които идеално изпъкват и оформят кът за работа и почивка. Светлото дърво е идеално допълнение към интериора и смекчава дизайна, придавайки му уют и топлина. Високите рафтове осигуряват повече пространство и удобство за съхранение на вещи. Малките детайли - цветни възглавници, вази, артистични лампи и саксия идеално допълват и придават завършен вид на помещението.