Обстановката в офис

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 293 пъти

Превръщането на всяко кътче в удобно място с красива визия не важи само за дома, но и за офиса – пространството, на което прекарваме по-голямата част от деня си. Точно заради това обстановката там може да окаже вляние върху ефективността и работоспособността ни. Оказва се, че вдъхновяващата среда има пряк ефект върху креативността на служителите. Все повече се залага на допълнителни отпускащи дейности през почивката именно с тази цел. Има и няколко полезни упражнения, които да не забравяте да извършвате, ако искате да се чувствате по-добре и да повишите тонуса си.

  • През обедната почивка се разходете. Чистият въздух и раздвижването ще ви се отразят повече от добре. Това е чудесен начин да се заредите с енергия.
  • Редувайте сядане и изправяне на всеки 30 до 60 мин., за да не се схващате на стола, стоейки в едно и също положение.
  • Правете редовни почивки през целия ден от компютъра. На всеки 45 мин. отклонявайте поглед от монитора за 2 мин. Това е добре най-вече за очите.

Свързано:

Идеи за офиса Интериорен справочник - закони за офис пространството при работа с компютър

Удобството е търсено усещане както вкъщи, така и в офиса. По-голямата част от деня си прекарваме на работа, поради което се налага да превърнем мястото в уютно и лежерно пространство. На първото изображение се забелязват удобни дивани. Те нямат класическа форма, а страничните им части за издължени и високи. Това позволява на отморяващия да се отпусне и релаксира. Поставени са едно срещу друго и се придържат към тъмно синия нюанс. По средата е поставена малка червена масичка. Тя балансира както цветово, така и чрез размера си. Стената е бяла, а на нея са изписани различни неща. Таванът е дървен. Във втората снимка се вижда едно нетрадиционно офис място. Отделено е от останалите части с различни висящи завеси. Те са в ярки цветове. Преобладаващите нюанси са в жълто и светло синьо. Те носят спокойствие и хармония. Вътре има мека мебел и голям прозорец, който позволява достъпа на естествена светлина. Третото изображение от колажа представя отворено пространство за работа. Бюрата са изработени от палети. Стените са нарисувани с различни изображения в синята цветова гама. Комбинацията от слънчевите тоново прави помещението по-свежо и просторно. Това усещане е допълнено от големите, стигащи до тавана растения. Всичко това носи позитивна и артистична енергия, която мотивира.