Разчистете коридора

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Да започнем от коридора. Там често цари безпорядък, натрупват всякакви малки неща, всеки оставя нещо и на границата между двата сезона настъпва пълен хаос. 

Когато времето е хубаво, проветрявайте помещението и започнете с почистването. Приберете всички летни вещи и извадете на тяхно място есенните. Летните може да приберете в килера или вакуумни торби, а онова, което вече няма да носите може да подарите или отнесете за рециклиране. 

Подредете и обувките за есента и зимата в шкафа за обувки.  Ако няма място за всички, оставете онези, които носите по-малко в кутиите. 

Организирайте съхранението на вещи от ежедневието, които обикновено стоят в коридора. Обикновено това са ключове, шалове, шапки, ръкавици, чадъри, повода за разходка на кучето и разни други такива неща. 

Оптимизирайте мястото, където можете да оставите връхните си дрехи и чантите в коридора, като добавите някои закачалки за палта или рафт с релса, така че да можете да ги окачите там. Малък рафт или тясна конзола в коридора е идеален за дребните неща и за да не се разпиляват навсякъде, поставете подходяща купа, поднос или друг съд, в който да ги държите.

Свързано:

Есенно почистване - как да подготвим дома си за сезона?