Помислете за цветовата палитра

Последна редакция на 05/05/2024 от Anna Stankova

При проектирането на която и да е стая в дома, а и извън него, е добре да се започне от обмислянето и решението каква ще бъде цветовата палитра. Все пак е всеизвестен факт, че цветът е може би единственият фактор, който влияе върху настроението. Цветовете почти веднага ще предизвикат емоция и могат да направят така, че стаята да се усеща топла и уютна, мрачна, причудлива или пък вълнуваща. 

Може да изглежда трудно да зададете цветова схема, която да отговаря на същността на детето през цялото му детство и юношество. Затова е добре да се използват цветове, които могат да се променят заедно с детето и вкусовете му. Например, стаята на малко дете, която е в бебешко синьо и бежово, може лесно да се трансформира в по-сложна морска и кафява схема по-късно.

Когато става въпрос за детски стаи, обикновено по-малкото е повече. Затова можете да заложите и на неутрална палитра. Като се стремите към по-семпъл и изчистен декор и към минимално, но функционално обзавеждане, ще създадете повече пространство за игра. И ще осигурите неутрално платно, което може да се променя заедно с детето ви. И да расте заедно с него. 

Свързано:

Детска стая от приказките – как да създадем пространство, което детето ще обожава?