Тапицирана спалня – красота и комфорт в едно

Последна редакция на 29/03/2024 от Anna Stankova

Тапицираните спални са един от най-предпочитаните варианти легло поради безупречния уют и мекота, които внасят в стаята. Благодарение на тях стаята за сън изглежда винаги елегантна и нежна, като едновременно с това предлага островче, на което да починете след изтощителния ден.

Освен всичко тапицираните спални се предлагат в огромно разнообразие от цветове и размери, пасващи на всеки стил и дом. Огромната палитра от материи и дамаски, които се предлагат на пазара, са ключът към перфектния интериорен дизайн. Можете да изберете от наситени нюанси, които да внесат нотка екстравагантност или пък да заложите на меки, пастелни нюанси, с които стаята да грейне. Предлагат се спални с кадифен ефект, добавящ още повече елегантност, предлагат се и кожени, с които колоритът на стаята е гарантиран, а също и такива с гладка повърхност, които носят повече деликатност.

Отличителна черта на тапицираните легла е, че съчетават комфорт и красота в едно. Привлекателният външен вид се дължи на тапицираните табли за глава, често по-големи от леглото. Те могат да играят роля на интересна акцентна точка в стаята. Освен с впечатляващ дизайн, те очароват и с приканващо удобство. Таблата е идеално решение, ако искате да почетете книга преди сън или пък да изпиете кафето си в леглото в почивния ден.

Функционални и стилни, голям брой от тапицираните спални притежават механизъм за повдигане, който позволява пространството под матрака да бъде използвано за съхранение. 

Свързано:

Тапицирана спалня, стандартна спалня или спален комплект - какво да изберем?