Правило №3: Използвайте светло, неутрално обзавеждане

Последна редакция на 19/04/2024 от Anna Stankova

Основно правило, което диктува интериорния дизайн в малкото пространство, твърди, че светлите цветове са най-добрият и препоръчителен начин то да бъде обзаведено. Въпреки че има смисъл и целта му е да бъде създадена ефирна визия, в която цари усещането за простор, същата атмосфера може да бъде постигната и като се използват по-ярки и нестандартни цветове. 

Те могат да се превърнат в инструмента, който да създаде едно наистина уникално, стилно и нестандартно пространство, позволявайки на окото да се движи по всеки ъгъл. Цветът отваря пространството, тъй като позволява на погледа да вижда пространството като едно цяло, вместо да се фокусира върху отделни елементи. А това предизвиква визуален интерес. Колкото повече цветни елементи има, толкова повече се увеличава визуалният път. А колкото повече очите пътуват през тези ярки места в стаята и визуално възприемат пълната картина, толкова по-голяма ще изглежда тя. 

Идеален начин да внесете цвят и индивидуалност в стаята, е като изберете мебел в по-ярък и впечатляващ цвят. На пазара се предлагат безброй цветни модели дивани, канапета и фотьойли. 

Свързано:

Правила, които можете да нарушите, когато декорирате малки пространства