Какво прави един фотьойл наистина удобен?

Последна редакция на 25/04/2024 от Mariya Dimitrova

Знаете ли кои са елементите, които правят фотьойла една от най-удобните мебели?

  • Седалка

Ако търсите перфектния фотьойл, то той със сигурност трябва да съдържа удобна седалка. Първо проверете дали седалката потъва много или не. Ако потъва твърде много, ще изпитвате лек дискомфорт, когато ставате от фотьойла. От друга страна, ако седалката е прекалено твърда, ще почувствате неудобство, ако седите дълго време на нея. Затова е добре да изберете вариант, който комбинира умело пасва на вашите нужди.

  • Облегалка

На пазара обикновено се предлагат фотьойли с два вида облегалки - висока или ниска. Ако фотьойлът ще е мебел, която няма да ползвате толкова често, ви съветваме да заложите на такъв с по-нисък гръб. Ако пък планирате да използвате фотьойла за релакс,  то е хубаво да се спрете на такъв, чийто гръб ще осигури известна опора за врата ви.

  • Облегалка за ръце

Облегалките за ръце имат множество дизайни. Те могат да бъдат омекотени или пък да бъдат изработени от различни материали като дърво или метал. Ако търсите повече комфорт, то се спрете на фотьойл, чиито облегалки са подплатени с памук или друг вид мека тъкан.

В идеалния случай един качествен фотьойл ще ви служи в продължение на дълги години.

При избора му е препоръчително да се поинтересувате от какъв вид материал е той, колко дълго ще издържи и дали се предлага гаранция. В Мебели Виденов ще откриете качествени фотьойли, които умело съчетават комфорт и красота. Дизайните са разнообразни и стилни, а качеството на мебелите – безупречно, което улеснява правилния ви избор.

 

 

Свързано:

Съвети за всеки – всичко, което трябва да знаете, преди да изберете фотьойл за дневната