От какъв материал да е фотьойлът?

Последна редакция на 19/04/2024 от Mariya Dimitrova

Какъв ще е материалът, от който е изработен фотьойла, който ще изберете, зависи от начина ви на живот. Разбира се, универсално правило е материята да е добре изглеждаща, да е стилна и да е удобна. А ето и кои са различните видове тапицерии, които един фотьойл може да има:

  • Кадифе

Кадифето определено е синоним на лукс. Но макар и красивата материя да допринася за безупречния стил в дома ви, е добре да знаете, че тази тъкан изисква по-специални грижи. Ако притежавате домашен любимец като куче или котка, е по-добре да изберете фотьойл с друг вид тапицерия. Кадифето е материя, която лесно би събрала козината на вашия домашен любимец и в следствие на това усещането за простор и чистота в стаята би изчезнало.

  • Кожа

Фотьойлът, изработен от кожена материя се отличава с безупречна издръжливост. Поддръжката му също не изисква особени грижи. И тук обаче е добре да внимавате с наличието на домашни любимци. Повечето от тях имат остри нокти, които биха нарушили структурата на кожата.

  • Памук

Памукът е естествена материя, която осигурява отлична защита от избледняване и лющене. Трайността на памука зависи от финиша на фотьойла и неговия дизайн.

Свързано:

Съвети за всеки – всичко, което трябва да знаете, преди да изберете фотьойл за дневната