Съвети за всеки – всичко, което трябва да знаете, преди да изберете фотьойл за дневната

Последна редакция на 29/03/2024 от Mariya Dimitrova

Кътче, в което удобно да се настаним и да се потопим в страниците на любима книга, идеалното местенце, където комфортно да погледаме телевизия със семейството или смел акцент в дневната, който небрежно привлича вниманието към себе си… Фотьойлът е всичко това и още много. Той е практична мебел, която може да изпълнява много и различни функции в дома. Лесен е за придвижване, пасва добре, както в по-малки и неудобни помещения, така и в по-големи и просторни, и не на последно място – той е чудесна акцентна точка в декора.

За разлика от дивана, чиято функция на първо място е осигуряването на комфорт в хола, при избора на фотьойл фокусът пада по-скоро върху дизайна и личните предпочитания за естетика и стил. Това е така, тъй като той служи основно за акцентен елемент в стаята. Именно затова, ако целта ни е да експериментираме с интериора на всекидневната, като си поиграем с формите, цветовете, моделите и материите, то фотьойлът е добро решение.

Изборът на подходящия фотьойл не е трудна задача, но със сигурност не е и лесна. Какво  е добре да знаете, когато избирате фотьойл за дневната? Отговорът на този и още много въпроси, ви даваме в следващите редове

Свързано:

Съвети за всеки – всичко, което трябва да знаете, преди да изберете фотьойл за дневната