Изхвърлете старите вещи и "отворете" помещението

Последна редакция на 24/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 059 пъти

Таванът, който ви представяме тук, се намира на третия етаж на еднофамилна къща в Канада и на практика е бил неизползваем през по-голямата част от годината. Твърде студено през зимата и неимоверно горещо през лятото, помещението бавно и неусетно е било просто затрупано с непотребни вещи, без да му се даде шанс да разкрие потенциала си.

Когато семейството, живеещо в къщата, решава да направи цялостен ремонт на дома си, в последна сметка се замисля и за тавана. Тъй като по-голямата част от бюджета им вече е изчерпан по реновирането на основната жилищна площ, те не възлагат големи надежди на начинанието. Все пак обаче решават да подходят сериозно към задачата.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент

Изоставеният и неприветлив вид на едно помещение често може да ни откаже от намерението да го освежим и променим. Това, разбира се, е далеч от правилното мислене, защото ако на нас не ни идват идеи как да извлечем максимума от това, с което разполагаме като площ, форма и дори нестандартни нищи и скосявания, винаги можем да се обърнем за съвет към професионалисти. Нека обърнем внимание на този тавански етаж, който на пръв поглед изглежда невъзможен за преустройство. Най-малкото всеки би се хванал за неудобната ниска ниша, в дъното на която е поставен малък прозорец. Подът е в бледо жълт цвят, същият нюанс е избран и за стените, а таванът е съчетание от неясно розова тоналност с леки бледи жълти включвания. Все хубави, свежи цветове, които обаче, вместо да придадат това си качество на таванската стая, не я спасяват от потискащата и леко стерилна атмосфера, с която е изпълнена. Причината вероятно се крие в това, че ѝ липсва живот и ѝ е отредена твърде пренебрежителната роля на склад. В споменатата вече ниска ниша откриваме подредени по пода книги, и играчки. До стената вляво от нея са подредени прозрачни кутии със строителни материали. На тавана е монтиран таванен вентилатор с тъмно кафява перка. Възможно ли е това невзрачно помещение да се промени и в какво би се превърнало? Ако ви е любопитно, не пропускайте да прочетете цялата публикация, част от която е настоящата снимка. Ще останете удивени!