Други детайли в кухнята

Последна редакция на 27/04/2024 от Розалинa Думанова

Стенна плочка Шик – 25х50см, дебелина 9,5мм, цветове бял, бежов, кафяв, сив, Цена: 25,99 лв./м2

  • Кухненските шкафчета най-често се изработват от МДФ и ПДЧ плоскости, като изборът на по-качествени материали със сигурност ще се отрази и на бюджета ви. За вратичките на шкафчетата от горния ред може да изберете стъкло, което създава усещането за повече простор.
  • Гърбът на кухнята най-добре бъде облепен със стенни плочки, които лесно се почистват от мазни петна и замърсявания. Други добри опции са лакобел и технически камък. А как се поставят стенни плочки може да видите оттук: Съветите на Mr.Bricolage.
  • Каква подова настилка ще сложите зависи както от вашите предпочитания, така и от финансовите ви възможности. Хубаво е да изберете влагоустойчиви и лесни за поддръжка материали като теракота, ламинат или балатум, например. Ако поставяте винилови настилки в кухнята, чудесно допълнение е специалното лепило, което се използва за уплътняване.
  • Освежаването на стените създава цветно настроение всеки път, като влезете в кухнята. Стените могат да бъдат боядисани с латекс или облепени с тапети. Не сте длъжни да избирате между тапети и латекс, когато освежавате стените - двата материала могат да се съчетават в изпълнени с настроение композиции.

Свързано:

Сезон за релакс и… ремонти в кухнята